torstai 4. maaliskuuta 2021

Sokeriöverit Moldovasta

 Tänään on ollut varsin runsas viisupäivä, viisunsa ovat julkaisseet Belgia, Moldova, Alankomaat ja Romania. Moldovan Natalia Gordienkon Sugar on aikamoinen sokeriöveri, muttei siirappinen. Semmoinen suhtperus poppispläjäys, jonka video on kuin kotileipurin nonparellipussi olisi kaatunut pitkin poikin ja muffinsikuorrutteetkin roiskuneet vähän sinne tänne... Eipä siinä mitään, ei tämä surkein viisupoppis ole, ei paraskaan. Video ainakin erottuu kaikessa pinkkiydessään ja sokerikuorrutuksessaan. 


Moldova osallistui viisuihin ensimmäisen kerran vuonna 2005, ja on lähettänyt viisuihin useammankin edustajan, joista olen tykännyt. Yksi legendaarisimmista lienee vuoden 2010 edustuspoppoo, Sunstrike Project & Olia Tira viisulla Run Away, erityisesti mieleen jääneen ”epic sax guyn” takia, ja valokaapeliviulun, kuten meillä sanottiin. Tuon vuoden viisut innostivat meidän lapset ja naapurin tytön laittamaan läjään cover-bändin Candies, joka esitti äitienpäivänä meille äideille vuoden 2010 viisuja covereina, toki myös viisutiimin nuorisojäsen E.I:n viulu oli mukana show’ssa. Ja viisutiimin nuorisojäsen E.J:n tanssishow vatsalihasten rullauksineen Jessy Matadorin Allez! Ola! Olé! -viisussa oli eeppistä sekin. En liitä tähän kuva/videomateriaalia, sillä oletan viisutiimin nuorisojaoston kieltävän moisen kysymättäkin, täysin ja kokonaan. Sunstrike Project on myös tuonut Moldovalle sen parhaan sijoituksen viisuissa, kolmas sija viisulla Hey Mamma. Oma suosikkini poppoolta on kuitenkin tuo vuoden 2010 Run Away, vaikka Eurooppa sijoitti sen vasta 22. sijalle finaalissa.

Moldovalla on lyhyehköön viisuhistoriaansa nähden suhteellisen paljon mainioita viisuja, odotan aina tietyllä mielenkiinnolla Moldovan viisujulkaisua. Esimerkiksi vuoden 2012 viisu, Pasha Parfenyn Lăutar oli mainio, kappaleen nimi, pelimanni, kuvaa kappaletta hyvin. Tässä tosin fiiliksemme vähän lässähti, video oli mainio, mutta liveveto ei innostuttanut niin paljon. En tiedä mihin musiikin napakkuus siinä hävisi. Vuonna 2018 itseäni piristi DoReDoSin viisu My Lucky Day, sai päiväni tuntumaan iloiselta ja onnekkaalta. Tosin tässäkään liveveto ei pärjännyt videolle.

Jos kuitenkin viisutiimin nimissä pitäisi mainita joku koko tiimin suosikki Moldovalta, niin veikkaisin sen olevan vuoden 2011 viisu, kahdenneksitoista sijoittunut Zdob si Zdubin So Lucky, nuo tötteröpäät ja mainio meno:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...