lauantai 10. helmikuuta 2024

I really do want world peace eli blogin siivous

 


Yllä oleva lainaus on erinomaisesta elokuvasta Miss Kovis - Miss Congeniality. Kyllä, olen katsonut elokuvan monen monta kertaa.  Ja kyllä, niin klisee kuin se onkin:
HALUAN MAAILMANRAUHAA

No, maailmanrauhaa ei yhdellä hupsulla viisublogilla luoda. Mutta minun blogi, minun säännöt. Päivitin sisältöä, tähän inspiroi tieto erään maan tämän vuoden viisuedustajasta, joka on Ukrainaan hyökänneen, epäinhimillistä ja raukkamaista hyökkäyssotaa käyvän valtion kaksoiskansalainen. Hän on osallistunut kyseisessä maassa laulukilpailuihin ja käynyt keikalla kyseisen valtion toiselta itsenäiseltä valtiolta ryöstämällä Krimin niemimaalla. Nyt hän edustaa toista kotimaataan, joka valtion puolustuksen nimissä toteuttaa myös siviilien joukkomurhaa. 

Usein tuomitessani siviilien tuhoamisen, kohtaan väitteen, että kannatan terroristijärjestöä vastustaessani sitä tuhoavan valtion toimintaa. Höpö höpö! Tuomitsen terrorismin, tietenkin! Tuomitsen myös sen, että terrorismin vastaisessa taistelussa tämä kyseinen viisuihin osallistuva valtio toteuttaa käytännössä kansanmurhaa. Tämä valtio vähät välittää surmaako ja vammauttaako samalla siviilejä lapsista vanhuksiin ja tuhoaako samalla koko kohdealueen infrastruktuurin niin kohteenaan olevilta terroristeilta kuin alueen siviiliväestöltä. Ei tarvitse olla toisen puolella jos tuomitsee toisen. Mielestäni sekä terroristijärjestö että sitä tuhoavan valtion toteuttamat toimet ovat kammottavia ja vihaan yhtä paljon kummankin aiheuttamaa kärsimystä tavallisille ihmisille. Olen inhimillisyyden puolella, niiden ihmisten, joiden elämä näiden kahden tahon vuoksi tuhoutuu. 

Ja nyt tämä valtio valitsee viisuedustajaksi kaksoiskansalaisen, jonka toinen kotimaa on suljettu viisuista törkeän, itsenäiseen valtioon tekemänsä hyökkäyksen ja ruman sotansa vuoksi. 

En voi muuttaa maailmaa kokonaan itsekseni. Mitä ihan varmasti voin muuttaa,  on blogini. Toivoakseni löysin kaikki kommentit, viittaukset, videot, kaiken, jossa mainitaan nämä kaksi valtiota sekä yksi kumppanivaltionsa. 

Joku varmasti älähtää, että mitä nyt tuohon reagoit kun valtio X tekee pahojaan ja valtio Y se vasta kamala onkin ja valtio Z kärsii eikä siihen reagoida. Tätä "whataboutismia" jokainen saa harrastaa, jos tahtoo. Tämä on minun blogini ja minun päätökseni. Jos tahtoo tehdä ulostuloa omista aiheistaan, suosittelen tätä Blogger-blogialustaa. Oma blogi omilla intohimon aiheilla on suht helppo aloittaa täällä. 

Ja Euroviisut 2024... Boikotoin jalkapallon MM-riistokisoja, en pystynyt katsomaan pelejä stadioneilla, joiden nurmi oli riiston ja siirtotyöläisten veren tahraama. Peruin matkan jalkapallon naisten EM-kisoihin ja jätin fanikatsomoliput käyttämättä, kun UEFA ei erottanut Ukrainaan hyökänneen maan kansalaista, kyseisen maan valtiollisen suuryhtiön tytäryhtiön hallituksen puheenjohtajaa ja maan silloista jalkapalloliiton puheenjohtajaa UEFAn korkeimmasta hallinnollisesta elimestä. Tuo tyyppi on siellä UEFAn johtopaikoilla yhä tänä päivänä.

Euroviisujen kohdalla en täysboikottiin pysty. Kyse on koko vuoden, erityisesti vuodenvaihteen kieppeiltä itse viisuviikkoon asti ilon kuplia ja arjen jaksamista tuova asia. Viisut ovat myös yhteisöllisyyttä: Viisutiimimme yhteydenpitoa ja The Viisubileet, joiden maine on kiirinyt niin, että tänäkin vuonna on tulossa pari uutta Viisutiimiläistä porukkaan, ja viime vuoden ensikertalaiset ehkä uskaltavat uudelleen... 

Pystyn kuitenkin omalta pieneltä osaltani tekemään asioita, vaikka ne olisivat pieniä. Semifinaalissa en katso kyseisen valtion viisuedustajan esitystä, ja jos tämä etenee finaaliin, emme Viisutiimimme tämän vuoden viisubileissä katso esitystä emmekä kyseisen valtion pisteiden jakoa. Televisiosta laitetaan ääni pois ja telkkarin päälle Ukrainan lippu. Jos etenee finaaliin, poistan kyseisen valtion edustajan viisubileisiin tulostamistani listoista, joilla viisubileisiin osallistujat arvioivat ja pisteyttävät esitykset. Kyllä, saat miettiä, että onpa pöhköä, eikä vaikuta maailmankaikkeuden tasolla mitään. Tämä on pieni teko, mutta se on meidän tekomme osoittaa vääryys.

Pahoittelen todella paljon kyseisen valtion viisuedustajan tilannetta. Nuori ihminen, ja hänen pitäisi saada iloita edustuspaikastaan ja nauttia viisukeväästä. Sen sijaan hän on joutunut tällaiseen tilanteeseen, maailmanpoliittiseksi pelinappulaksi. Surettaa puolestaan, viisuareenalla paikan päällä olleena tiedän miten kurjalta kuulostaa kun yleisö buuaa artistille. Televisioon tämä vaimennetaan. Arvelen, että hänen esityksensä vastaanotto saattaa olla hyvin negatiivinen. Ei sinällään asiallista, sillä kyse on artistista, joka esiintyy, ei niistä, jotka toteuttavat edustamansa valtion politiikkaa. Samalla ymmärrän miksi näin tapahtuu, siinä tilanteessa edustajassa henkilöityy kyseinen valtio. Olisi tämän nuoren artistinkin vuoksi parempi, jos kyseinen valtio ei osallistuisi Euroviisuihin. Edustamaltaan valtiolta on tyly, tietoinen teko heittää artisti ns. bussin alle omien tarkoitusperiensä vuoksi. Julmaa, epäinhimillistä ja monella tavoin väärin.

Jos ei tullut selväksi, kannanottoni on:
  • Kahden jo viisuista suljetun valtion täytyy pysyäkin pois viisuista kunnes tilanne on täysin korjautunut.
  • Kaksoiskansalaisuus tai minkään maan kansalaisuus ei ole ongelma itsessään eikä aihe vastustaa osallistumista - se on ongelma, jos kaksoiskansalaisuus vaikuttaa olevan keino soluttaa pois suljettujen valtioiden agendaa viisuihin.
  • Tämä viisuihin osallistuva valtio olisi mielestäni pitänyt sulkea pois tänä keväänä, sillä tilanne ja toimintansa luo humanitääristä kriisiä ja siviilien kärsimystä ja kuolemaa.
  • Mielestäni kyseinen valtio on tehnyt tietoisen valinnan viisuedustajan valinnassa, ja aivan vääristä syistä.
  • Tämän valtion viisuedustajan puolesta olen pahoillani, kenenkään nuoren ihmisen - eikä vanhemmankaan - pitäisi joutua tällaisen myrskyn silmään ja pelinappulaksi.
Tässä tämä vuodatus. Tämän tekstin jälkeen kyseistä osallistujavaltiota ei ole minulle vuoden 2024 Euroviisuissa olemassa. Euroviisuissa on minulle tänä vuonna 36 osallistujamaata.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...