maanantai 26. helmikuuta 2024

Kroatia 12 points - MEOW!

 Tänään kisattiin Dora 2024 -finaali, Kroatian viisukarsinta.

So come on y'all, let us prance

Heti ekalla kerralla kun kuuntelin Kroatian viisutyrkkyjä, sekosin totaalisesti yhteen biisiin. Aivan dippadappaduu!! Oon ollut aivan koukussa tähän biisiin viikkokausia ja tykittänyt sitä menemään ihan rim tim tagi dim vaan! Sitten tuli biisin lisäksi musiikkivideo, jossa artistin, Baby Lasagnan kanssa hengaa kyläläisiään. Tämähän on ihana!


Toki kappaleella on kaiken jytinän sisällä sanoma: Kappaleessa kerrotaan siitä, kuinka Kroatian maaseudulta joudutaan muuttamaan kaupunkeihin ja ulkomaille töihin, kun maaseudulla ei työtä riitä eikä maataloudesta elantoa riittävästi saa. Baby Lasagna eli
Marko Purišić on haastattelussa sanonut: "Youth leaving Balkan countries is a long-standing problem and I don’t want to get into the politics of it, but I felt the need to discuss it from the emotional side, and I did it this way."

I'm going away and I sold my cow

Dora 2024 -semifinaalissa oli huomattavissa ehkä vähän jänskätystä, toisaalta aika monen esityksen saundit olivat mitä olivat... Finaalissa sitten kuulosti paljon paremmalta, musiikki ei peittänyt esiintyjien ääniä kuten semissä muutamilla esityksillä kävi. Aivan mahtava biisi, ja esitys meni mainiosti. Huomatkaa esityksen näyttävimpänä osuutena vaatteissa ja mm. rumpujen päällä olevat mummojen pöytäliinat ja pitsiliinat - ainakin sain sisustusideoita viisubileisiin. Ja ehkä asuunkin voisi tätä inspiraatiota soveltaa...


Aikamoisen ylivoimainen voitto oli: 321 pistettä! Toiseksi tulleella Vinkolla 82 pistettä... Yleisöäänien ylivoima oli huima: toiseksi eniten yleisöääniä saanut Alen Duras sai 27 pistettä yleisöltä - Baby Lasagna 247! Itse asiassa kaikki 15 muuta finalistia saivat yhteensä vähemmän kuin voittaja, 215 pistettä.
Niin että RIM TIM TAGI DIM vaan!
Karsinnan backstagellakin oli aikamoisen rim tim tagi dim -meininki voittajaesityksen aikana! Ja hei miten Severina on aina vaan yhtä pirtsakka kuin vuonna 2006!

Gonna miss you all but mostly my cat
Dora 2024 -semifinaalissa artisteilla oli lyhyt video ennen esitystä, ja näin kissahupsuna ihmisenä video vierailusta kissojen turvakodilla pläjäytti positiivisuusmittarin volyymit sinne yhteentoista, niinkuin legendaarisessa Spinal Tap -leffassa.
Artistilla itsellään on kissoja, joista yksi esiintyy musiikkivideolla.

Bye Mum, bye Dad
Meow cat, please meow back
Eipä tässä siis muuta voi sanoa, kuin että Croatia 12 points. MEOW!

Baby Lasagna:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...