perjantai 5. maaliskuuta 2021

Australia, Euroviisumaa

Australiassa Euroviisut ovat suosittu juttu, televisiokanava SBS on näyttänyt viisuja siellä vuodesta 1983 lähtien. Vuonna 2015 viisujen 60-vuotisjuhlien kunniaksi Australia pääsikin mukaan viisuihin, alkuperäisen suunnitelman mukaan kertaluonteiseksi juhlavuonna. Australian osallistumisesta tuli kuitenkin tuli useamman vuoden juttu, Euroopan yleisradiounioni (EBU) ja Australian yleisradio (SBS) ovat tehneet sopimuksen Australian osallistumisesta vuoteen 2023 saakka. Sitten saa nähdä mitä käy! Ensin Australia pääsi suoraan finaaliin, ettei maa osallistujamaiden määrää nostamalla vaikeuttaisi toisten maiden pääsyä semifinaalista finaaliin. Nyt Australia kuitenkin osallistuu kuin muutkin maat, eli kisaa semifinaalissa muiden osallistujamaiden kanssa pääsystä finaaliin. 

Australiassa valittiin tänä vuonna viisuedustajaksi Montaigne, sama artisti, joka olisi ollut maan viisuedustaja viime vuonna kappaleella Don't Break Me. Tänä vuonna kappaleensa on Technicolour. Tämä vaatinee vieläkin useamman kuuntelun, enemmän kuin tämä pari päivää. Ekalla kuuntelulla en oikein innostunut, sitten kun olen kuunnellut useamman kerran, alkaa biisi ehkä vähän aueta. Mutta ei vieläkään siitä "ei hyvä ei huono" -kategoriasta eli vankasta kolmen tähden viisusta heilahda minnekään. 

Miten Australia voi olla viisuissa? No, Euroviisuihin voivat osallistua Euroopan yleisradiounionin eli EBU:n aktiiviset jäsenmaat, joiden televisioyhtiö lähettää kisaan uuden kappaleen. Tarkkaan ottaen Australia ei ole jäsenmaa vaan liitännäisjäsen, mutta tällaisellakin jäsenmaalla on mahdollisuus hakea osallistumisoikeutta. Ei siinä mitä, hauskaahan Australian osallistuminen on! Tässä videossa innostutaan Australian osallistumisluvasta viisuihin:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...