perjantai 26. helmikuuta 2021

Saksan mykistävä sekopäisyys vuosimallia 2021

 Saksa se sitten pläjäytti sekopäisyyttä, riemua ja jotain ihan kahjoa meille tänä viisuvuonna. Nyt on väriä ja asennetta ja musikaalia ja hilpeitä älyttömyyksiä ja kyllähän siellä yhteiskuntakritiikkiä ja somekäyttäytymisen kritiikkiä sun muuta on. Ja keskisormi mainittu, ilmeisesti näiden viisujen sanoitusten teema oikein! Torilla tavataan, tämä on keskisormen vuosi!

Olihan tämä ensikatsomalla aika mykistävä. Mutta kyllä menee ohi kaikenlaisten perusballadien ja niin monta kertaa kuultujen viisutehtaiden kappaleiden. Tulin tästä hyvälle tuulelle. Musiikkivideon teosta on myös video, jossa Jendrik kertoo videoprojektista ja kappaleen sanomasta. Hän kuvailee itseään mainiosti "optimist in training" ja se kyllä kuuluu ja näkyy tässä videossa. Kappaleen hän kuvaa syntyneen tunteista, joita tulee tilanteissa, kun ihmiset ovat esimerkiksi katsoneet häntä ylhäältä alaspäin, arvostellen, ja hänelle on tullut fiilis, että argh, nuo ihmiset kiukuttavat häntä. Mutta sitten hän on sanonut itselleen, että hei, tuon ihmisen vihaaminen ei auta tilannetta yhtään, tulet vain siitä itse pahalle tuulelle ja surulliseksi. Eikä se auta sitä ihmistäkään, joka kohtelee sinua ikävästi, ei hän ymmärrä mitä hänen tekonsa vaikuttaa toiseen, jos toinen on vihainen tai ilkeä takaisinpäin. Niinpä hän yritti löytää uuden näkökulman tilanteeseen, ja se on tämän laulun tarina. 

Videon Jendrik on tehnyt itse, ilman rahoitusta ja ajatuksena pitää budjetti sellaisena, ettei ole videon tekemisestä veloissa vuosikausia. Esimerkiksi pesulakohtausta varten hän maalasi samanväriseksi 18 rikkinäistä pesukonetta, ja ne raahattiin kuvaukseen - olivat kuulemma painavia. Jendrik itse suunnitteli videon ja kuvasi sen kavereidensa kanssa, he siis ovat tuossa näyttelijöinä. Leikkauksen kanssa meinasi tulla kiire, karsintojen deadline oli 15.8. ja kuvaukset valmiit 9.8., artisti itse leikkasi videon ja oli kuulemma aikamoisen stressaavat viisi päivää!

Kappaleen sanoma, kotikutoinen video, artisti, esiintyjät ja kaikki on just sitä, mitä tällaisena aikana Euroviisuilta odotan! Eikä tosiaan viisukaan kehno ole, tarttuva poppis ja hauskat vaihtelevat osiot. Katsokaa vaikka itse, Jendrikin I Don't Feel Hate:

Sekä kappaleen liveveto:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...