lauantai 27. helmikuuta 2021

Irlanti aika tutulla kartalla

 Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ ilmoitti joulukuussa valinneensa "sisäisellä valinnalla" vuoden 2020 edustajan Lesley Royn uudelleen maan edustajaksi, kappaleen julkaistaisiin 26.2.2021. 

Edustusviisu, Maps, on nyt siis julkaistu. Siinä missä jotkut maat ovat ällistyttäneet tai järkyttäneet (Norja, en vieläkään ole päässyt yli siitä), Irlanti ei jotenkin aiheuta mitään mihinkään suuntaan. Maps kartoittaa aika pitkälti sitä mitä Euroviisut voivat yleisluontoisuudessaan, hajuttomuudessaan ja mauttomuudessaan olla. Harmiton, ei huono, ei ärsytä, ei ihastuta. Alkoi, tapahtui, loppui, tunnejälkiä ei jää. Lähinnä fiilis, että hei, tämän muuten olen kuullut jokusen kerran aiemminkin suurinpiirtein jokaisen osallistuvan maan esittämänä. Mutta no, näitäkin on joka kerta viisuissa oltava, parasta on kun on laidasta laitaan kaikkea. Ehkä tästäkin saa jonkun otteen kun tarpeeksi monta kertaa kuuntelee, tai sitten ei. 

Tämmöistä Lesley Roylta tänä vuonna, Maps:


Viime vuoden viisu, Lesley Royn Story Of My Life oli aikamoista perusviisuilua, hilpeämpi ja pirtsakampi kuin tämän vuoden viisu. En usko kenenkään taaskaan yllättyvän, kun sanon, että tästä tykkäsin kyllä enemmän, oli sellainen pakollinen viisujen pirteyshömppäannos.


Ja kun yhdistettiin pirteyshömppä ja Irlanti, niin kyllähän te tiedätte, että mun on pakko. Ihan pakko. Jep. Tätä ei voi mitenkään estää, se jotenkin murtaisi maailmankaikkeuden, jos en tätä laittaisi. Hömppä. Ilomieli. Irlanti.  Sisters let me tell you how it works: Jedwardin Lipstick viisuvuodelta 2011. Sijoitus oli asema viisulegendojen joukossa ja 8. sija finaalissa.


Enkä voinut lopettaa tähän, enhän? On yhdistettävä Irlannin ilomieli ja mun lievää rankempi karsintakateus, eli yks parhaista Melodifestivalenin väliaikaohjelmista, esitystaistelu Gina & Danny vs Jedward. Joo, oon varmasti linkittänyt tämän aiemminkin, mutta on vaan niin mahtavaa viihdettä, että oispa meilläkin Mello. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...