lauantai 22. helmikuuta 2014

Superlauantaiden sarja alkaa...


Hoo, superlauantait, ne alkavat! Eli karsinta-semifinaalien ja -finaalien ruuhka, suorastaan. Siinä sitä on sähinää kun yrittää seurata useaa eri live-streamia yhtä aikaa, singahtaa toisen maan nettilähetykseen jos siellä olisi just kuunneltavaa parempi biisi... Lisäksi pätkivät streamit aiheuttavat stressiä ja karmeat biisit ja esitykset myötähäpeää. Eli justiinsa hyvää lauantaiviihdettä! Eläköön! Nyt alkaa nousta todellinen viisufiilis, pikkuhiljaa pikkuhiljaa...

Tämän päivän ohjelma:

LIETTUA:
  • kappalevalinnan finaali, siis valitaan edustusviisu, muttei vielä esittäjää sille
  • esittäjä valitaan viikon kuluttua
  • nettilähetys klo 21.00 - 23.00

UNKARI
  • finaali
  • nettilähetys 21.20 - 23.30, useita vaihtoehtoja (jospa joku toimisi), stream1, stream2A tai stream2B, stream3
 LATVIA
  •  finaali
  • nettilähetys 21.25 - 00.35, kaksi vaihtoehtoa, stream1, stream2
MAKEDONIA
  • edustusviisun ensiesitys, viisuedustaja Tijana Dapčević
  •  nettilähetys 22.30 - 23.35, stream
ESPANJA
  • finaali
  • nettilähetys 23.00 - 00.15, kaksi vaihtoehtoa, stream1, stream2
Niin ja tietty Melodifestivalenin 4.osakilpailu, sen mä sitten katson telkkarista SVT:ltä... Helpottaa hieman kun yksin on telkkarissa eikä enää yhtä ikkunaa lisää koneella... Ja jos joku muistaa vuosituhannen vaihteessa discopoppis-Alcazarin, niin joo, ovat tänään kisaamassa Melodifestivalenissa. Viime vuonna Melodifestivaleniin koottiin Army of Lovers kasaan. Miksi oi miksi meillä on UMK? Kun naapurissa ei etsitä "uutta musiikkia" vaan suosittua, varmasti esitettyä musiikkia, ja tehdään siitä etsinnästä Euroviisuja isompi kansanjuhla... En ole Ruotsille kateellinen eilisestä lätkäottelu-voitosta, mutta Melodifestivalenista olen...

Nyt eikun töllöttämään! Tai no ei nyt. Vielä saa tuijottaa tyhjää lähetysruutua, jossa lukee täysin käsittämättömällä kielellä jotain, ainakin Unkarissa näin, varmaan kertovat, että hei höperö mene jo pois, oot täällä etuajassa.

Ja hei, turha sitten ajatella, että ohi on, sitten Espanjan ja Latvian illan viimeisinä lopetettua lähetyksensä. Tästä se vasta alkaa. Toukokuuta kohti!

Muokkaus muokkaus muokkaus!

Viisuiltaa valvottu, ja viisuja valittu. Ihan samaa mieltä en ehkä ole, mutta näillä mennään. Ilahduin Latvian valinnasta, hassun hupsu poppoo, ja voiton selvittyä olivat söötin liikuttuneita ja hämmentyneitä voitostaan.

Aarzemnieki - Cake to bake

Unkarissa valittiin nuori mies esittämään melkoisen perus-discohumppaa. Siis kappale kuulostaa perushölkältä, mutta rankka aihe, perheväkivalta (lasta kohtaan). Kaikkea sitä... Ehkä aika vaikea viisubiisiksi, mutta toisaalta kuinka moni sitten sanoja kuuntelee ja ymmärtää, onko se sitten hyvä vai huono tämän kannalta, en tiedä...

András Kállay-Saunders - Running:

Espanja... Balladi. Kovaa ja korkealta. Olen hyvin hidas syttymään balladeille, vaatii tovin, ennen kuin löydän niistä mitään. Sitten saatan kyllä rakastua repsahtaa totaalisesti, kuten kävi Viron Kuulan kanssa. En tiedä miten tämän kanssa käy, ei ainakaan herännyt yhtään wow-fiilistä. PAITSI laulajan suhteen, oi, miten kaunis, silleen vanhan ajan elokuvatähtien tyyliin.

Ruth Lorenzo - Dancing in the rain

Makedonia esitteli viisunsa, esittäjä oli valittu jo aiemmin, tänään julkaistiin edustusbiisi. Joka on perushuttua, toisesta korvasta sisään toisesta ulos, ja kun loppui en muistanut enää kuin kappaleen nimen. Hyvä kun sentään sen.

Tijana Dapčević - To the sky

Yhä vingun ja vikisen viime vuoden vuoksi, jolloin Makedonia ensin julkaisi hienon edustuskappaleen, totesivat sitten etteivät laitakaan sitä Euroviisuihin, ja vaihtoivat toiseen. Tämä uusi valinta, Pred da se razdeni, oli aivan kauhea pettymys mulle kun olin jo rakastunut ensimmäiseen kappaleeseen. Mutta oli se lopullinen edustusbiisi kuitenkin parempi kuin tämänvuotinen... Tässä viime vuoden kappale, joka ei viisuihin asti päässyt, ikävä kyllä:

Esma & Lozano - Imperija

Joo, ja Melodifestivalenin semifinaali kisattiin myös, ja finaaliin menivät suoraan Anton Ewald kappaleella Natural ja Alcazar kappaleella Blame It On The Disco. Andra chanseniin menivät Ammotrack kappaleella Raise Your Hands ja Ellinore Holmer kappaleella En Himmelsk Sång. Andra Chansen = kappaleet, jotka eivät pääse suoraan finaaliin, mutta pääsevät vielä toisen kerran kisaamaan finaalipaikasta andra chansenissa, toisessa mahdollisuudessa. Tästä viittä vaille putoajien semistä ei ole singahtanut aiemmin suuria voittajia, mutta Ruotsin viime vuoden viisuedustaja, Robin, pääsi juuri andra chansenin kautta finaaliin ja voitti sen, pääsi viisuedustajaksi.



Alcazar - Blame It On The Disco


Ja jos mietitte mistä tuo nimi Alcazar on tuttu, niin vuosituhannen vaihteestahan se... Ainakin tää soi silloin paljon (liikaakin...). Näitä legendaarisia wanhoja discohittejä: Crying at the discoteque

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...