tiistai 10. toukokuuta 2022

Nyt on viisuviikko!!

 Viisuviikko alkoi eilen virallisesti Torinossa turkoosin maton avajaisjuhlallisuuksilla. Turkoosia mattoja voi seurata striimattuna YouTubessa, katselin sitä ja oli kyllä mukavaa katsella eri maiden viisudelegaatioita ja haastattelujaan. Turkoosi matto jotenkin nostaa fiilistä, tuuppaa ajatuksia siihen, että oikeasti, NYT SE ALKAA, NU KÖR VI! On ihan sellainen kihelmöivän jännittynyt ja innostunut olo, meinaan tikahtua aina viisuviikon alkaessa, on niin mahtavaa!

Turkoosin maton juhlallisuuksia voi katsoa myös tallenteena:


Tänä vuonna moni viisuartisti sekä myös Euroviisujen virallinen kanava on singahtanut TikTokiin, joten minunkin piti ladata se itselleni. Olen seuraillut videoita, sekä viisuorganisaation että lempiartistien. Lempparinihan ovat Ranska (rakastun tähän päivä päivältä enemmän), Latvia, Norja ja Ukraina. Kaikki omilla tavoillaan loistavia! 

Viisuissa harjoitukset alkavat jo toista viikkoa ennen varsinaista kilpailua. Nyt valvoskelen vähän tultuani kotiin yhdeksän jälkeen illalla ja katselen kaikenlaisia harjoitus- ja muita videoita TikTokista ja YouTubesta. On niin hyvä mieli, kun nyt ollaan ihan viisujen äärellä. Huomenna alkaa, ensimmäinen semifinaali klo 22. Kaikki vielä edessä! Ja kun näin sanoin, tuli mieleen ensi sunnuntain tunnelma - viisukrapula, vaikkei olisi tippaakaan alkoholiakaan nauttinut, on sellainen henkinen krapula: nytkö se on ohi, on tyhjyyden tunne! Mutta siitä ei piitata nyt, nyt ootetaan huomista ja tämän vuoden tärkeintä - ainakin itselleni tärkeintä - semifinaalia. Suosikeistani Ranska menee suoraan finaaliin (Big5, muistattehan), mutta kaikki kolme muuta karsivat huomenna: Latvia, Norja ja Ukraina. Ja myös muutama muu, joista tykkään, kuten Albania ja Slovenia. 

Onneksi on iltavuorot tällä viikolla (paitsi perjantaina pitää sinnitellä 2. semifinaalin jälkeen aamuvuoroon). Voi nautiskella näin vähän klo liian myöhään viisufiiliksistä. Kuten tästä Alvan & Ahezin, Ranskan edustajien harjoitusten videopätkästä: 


Kauniisti Fulenn kipinöi akustisenakin. Yritin pientä sanahuumoria, nimittäin Fulenn on bretonin kielellä kipinä. Tämä on muuten toinen kerta kun viisuissa kuullaan bretonia, edellisen, ja siis ensimmäisen  kerran bretonin kielellä laulettiin vuonna 1996 kun Dan Ar Braz & L'Heritage des Celtes esittivät viisun Diwanit bugale. 


Harjoitusvideot ovat kyllä kiinnostavia, tässä Alvanin & Ahezin ekat harjoitukset Torinossa, Ahez-yhtyeen TikTok-sivulta:
@ahezmusic What an epic start. Thank you @eurovision for this opportunity. 🙏We feel right at home, we love this stage, we can't wait for the beautiful crowd to fill our imaginary forest where everyone can dance around the fire and be FREE. 💃🏽Betek An Trec’h !!Tan de'i !! #Eurovision #EurovisionTikTok #Fulenn @eurovisionfrance @alvanmusic ♬ son original - ahezmusic

Voi myös seurata kaikenlaista Torinon tunnelmaa, kuten Subwoolferin videoita viisufiiliksistä...


Subwoolfer saattaa olla Gaute Ormåsen ja Ben Adams (tämä epäilys taitaa olla korkeimmalla sijalla viisukansan arvailuissa)  taikka vaikka Marcus ja Martinus, kun väittävät olevansa veljeksiä, myös Erlend and Steinjo ovat epäiltyjen listalla sekä - se mikä itsestäni olisi mainiointia - Ylvis. Muistattehan Ylvis-veljekset ja eläinaiheisen kappaleensa What does the fox say? Saa nähdä selviääkö henkilöllisyys viisujen aikana tai yleensäkään koskaan, vai jäämmekö ikuiseen epätietoisuuteen kun tämä kuusta kotoisin oleva galaksin suosituin yhtye singahtaa maapallolta matkaan eteenpäin avaruuteen...

Jos haluatte ihan susihukkasena hurvitella, on Subwoolfer tehnyt myös huolellisen ohjevideon tanssikuvioistaan - tämän kun opettelee viisubileisiin lauantaiksi (koska uskon vahvasti Norjan menevän finaaliin) on ihan varmasti kaveriporukan vakuuttavin tyyppi. Tai jotain. Muistakaa banaanit!


Ainakin Latvian edustaja, yhtye Citi Zēni on harjoitellut tämän tanssin huolella:


Kannattaa seurata sekä Eurovision.tv-sivuston YouTube- ja TikTok-kanavaa, ja toki myös viisuartistien. Aikamoinen mediaviikko meillä on, kun seurataan semifinaaleja ja harjoituksia ja artistien videoita sieltä sun täältä. Muistakaa tunnustaa väriä ja tsempata suosikkejanne! Huomenna se alkaa! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...