keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Turkki päätti - harmikseni jäävät pois

Yskän valvottamana, ja uutisten kiehtomana tutkailin hieman näitä perus-viisusivustoja. Wiwibloggsista bongasin eilen 3.11. julkaistun tiedonpalasen... Turkkilainen bloggaaja on lähettänyt sivustolle kuvan Turkin teksti-tv:stä, uutisen, jonka mukaan Turkki ei osallistu v. 2016 viisuihin. Turkkihan vetäytyi viisuista jo aiemmin, mutta on vihjaillut paluun olevan ehkä mahdollinen. Mutta ei tällä kertaa sitten kuitenkaan.

Painavimmat syyt viisuista poistumiselle olivat Turkin television TRT:n mukaan semifinaalien esiintymisjärjestys (järjestystä ei enää arvota, arvotaan vain kummalla puoliajalla esiintyy ja järjestävä organisaatio päättää sitten esiintymisjärjestyksen) sekä Big 5 -blokki: Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa, kilpailun suurimmat rahoittajamaat, pääsevät aina suoraan finaaliin.

Oli sitten syy hyvä tai ei, kyllä vähän harmittaa. Turkilla on ollut mainioita kappaleita, erityisesti suuri ihastukseni maNga viisullaan We could be the same. Eurooppa oli samaa mieltä kanssani, kappale sijoittui loistavasti toiseksi vuonna 2010, Lena voitti tuolloin viisulla Satellite. Tai itse asiassa kanssamme, nimittäin kotikatsomossamme Viisutiimi äänesti samoin, Lenan ykköseksi ja maNgan kakkoseksi. Jäsen J:n Lena-hypetys tuotti kotikatsomossa tulosta, ja jäsen P ja minä saimme kovalla työllä maNgan pisteytettyä toiseksi. Äänestyksessä oli lisäksemme talouden matala viisuväestö (pikku-E:t) sekä internetin välityksellä muutamia tiimiläisiä. Kerrankin vuosi, kun Viisutiimin ja Euroopan mielipiteet kohtasivat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...