sunnuntai 4. toukokuuta 2014

ESC 2014 - toiset harjoitukset

Neljäs yövuoro takana, ja heti kotiin tultua ryhdyin lakkaamaan kynsiä. Mitä voi tehdä kynsiä lakatessa? No tietenkin seurata Eurovision Song Contest -youtube-kanavalta viisujen harjoituksia. Ja tietysti linkittää ja kommentoida niitä. Niin kiinnostavaa, että maltan kerrankin antaa kynsien kuivua rauhassa. Tulossa glitter-koristeiset kynnet, moniväristä glitteriä, jotenkin teemaan sopivat...

Mitäs sitten katselen? No aloitetaanpas:

(huomioksi: nämä ovat tosiaan fiiliksiä ja näkymiä harjoituksista, joten soundi on vähän sen kuuloinen kuin äänet olisi tallennettu jostain hallin perältä siivouskomerosta, mun mielestä vaan on niin kiva katsella millaista meininkiä milläkin edustuspoppoolla on)

* Sebalter - Hunter Of Stars (Sveitsi), toiset harjoitukset


Olkoonkin, että Sveitsin laulajan englanti on hieman aksenttista, ja kappale on hömppä... tämä vaan saa mut hyvälle tuulelle. On mukavaa olla hyvällä tuulella. Eli Sveitsi finaaliin, kiitos!

* Softengine - Something Better (Suomi), toiset harjoitukset

Suomen Softenginen toiset harjoitukset, hyvä esitys kyllä Suomella tulossa. Kuulostaa hyvältä, ja näyttää hyvältä. Menestyy tai ei, ainakin saa olla Suomen tämänkin vuoden edustajasta ylpeä!    

* The Shin featuring Mariko - Three Minutes To Earth (Georgia), toiset harjoitukset

Georgiasta tykkään myös... Jotain varmaan alitajunnan perukoilta, joku nostalginen tunnelma ja muistikuvana lapsena kuulemastani progemusasta ym... Mä niin tahdon tämän pääsevän finaaliin!
   
* Conchita Wurst - Rise Like A Phoenix (Itävalta), toiset harjoitukset

Conchita Wurst, ennakkoon varmasti kohutuin viisuedustajista. Kappaleenaan kunnon mahtipontinen viisuballadi, suoraan vaan seuraavan Bond-leffan tunnariksi... Ja show yksinkertaisen hieno, ei tanssiporukoita tai muuta hässäkkää, vain laulaja.
   
* Firelight - Coming Home (Malta), toiset harjoitukset


Maltalla jo toista vuotta peräkkäin symppis viisupoppoo ja biisi, tykkään. Miten aiemmin mulle melkoisen huomaamattomasta viisumaasta on tullut yhtäkkiä yksi suosikkimaistani... No, ei haittaa yhtään, on aina ihanaa kun viisuihin ilmestyy mainioita esiintyjiä ja hienoja biisejä.

* Freaky Fortune feat. RiskyKidd - Rise Up (Kreikka), toiset harjoitukset

Esikatseluvideota katsellessani mietin miten tämä toimii viisulavalla. Harjoitusten perusteella toimii hyvin, ja pidän tästä nyt enemmän kuin esikatseluvideon perusteella. Aina niin suosittujen balladien sekaan tämä on ihana piristys. Ei mikään lemppari, mut ei myöskään vessataukoviisu.

* Can-Linn (featuring Kasey Smith) - Heartbeat (Irlanti), toiset harjoitukset

Kovasti haluaisin tykätä tästä, tässä on jotain sellaista. Mutta. Hei oikeasti. Nuo tanssijat voisivat päättää tanssivatko jotain modernia VAI irlantilaista perinteistä tapdancea. Kun tanssivat tuommoista sekamelskaa, se näyttää lähinnä hassulta. Enkä pysty kuin tuijottamaan noita tanssijoita, ihmettelemään miten hassuja tosiaan ovatkaan, ja biisi menee ihan ohi. Juuei.

* Donatan & Cleo - My Słowianie / We are Slavic (Puola), toiset harjoitukset

Voi, mä niin tykkään tästä Puolan jutusta!! Ja onneksi näyttäisi siltä, että laulavat kisassa kappaleen osin myös puolaksi, tykkään enemmän alkuperäiskielisestä versiosta. Tämän asenne ja itseironia kopsahtavat mulle ihan täysillä. No, mulla on aina ollut ehkä hiukan valtavirrasta poikkeava viisumaku, jotkut hyvin menestyneet viisut ovat jättäneet mut ihan kylmäksi, ja tykkään jostain ihan kahjosta... Kuka muistaa esim. Silvia Nightin? LT United? InCulto? Tämän vuoden Pollapönk! Viime vuoden Eestilaul-finalisti Winny Puhh? Uujeah. Antakaa mulle outoa, ja mielellään ei kovin hitaana viisuna. Jep. Se on siinä.

* Valentina Monetta - Maybe / Forse (San Marino), toiset harjoitukset

Ok. San Marino on pieni valtio. Joten ehkä on uskottavaa, ettei heillä ole muita laulutaitoisia asukkaita kuin Valentina Monetta (joka nyt edustaa San Marinoa kolmannen kerran peräkkäin). Ei muuta sanottavaa. Paitsi: viime vuoden viisunsa on kolmesta osallistumisestaan paras. Se, ettei päässyt finaaliin, oli pettymys mulle.

* Mariya Yaremchuk - Tick-tock (Ukraine), toiset harjoitukset

Kuultuani ensin tästä liveversion (ugh!) ja sitten esikatseluvideon version ihmettelin onko Mariya oppinut yhtäkkiä laulamaan.
Ei ole.
Ei mulla muuta. Paitti että tuommoinen juoksupyörä olis aika hauska.

* Sanna Nielsen - Undo (Ruotsi), toiset harjoitukset

Mä en tykkää balladeista. Paitsi että väite on väärin. Mä en tykkää tylsistä balladeista.
Tämä ei ole tylsä. Tästä mä tykkään. Saan olla yhtä mieltä joskus ja toista toiste, ja kirjoittaakin ristiriitaisuuksia, ha! Ristiriitaisesti siis sanon: balladeja pitäisi olla vähemmän - mutta jos niitä pitää olla, niin tämmöisiä. Kiitos. Ja sit kaikilla mausteilla, kiitos, modulaatiot ja kaikki. Tilattu - tässä viisussa toimitettu. Näin!

~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja nyt kynnet ovat kuivuneet sen verran, että käyn syömässä jotain, maha kurnii tämmöisen viisu-urakan jälkeen. Ei näköjään edes nukuta yhtään vaikka tulin yövuorosta ja ryhdyin tähän aherrukseen suoraan vailla unia. Niin ne viisut virkistävät!

Tänään juhlitaan Kööpenhaminassa viisujen virallisia avajaisia. Tuolta Eurovision.tv-sivustolta löytyy linkki tapahtuman nettilähetykseen, jos haluaa katsella. Minä haluan. :)
Suora linkki, lähetys alkaa n. 17.50 CET: Opening Ceremony




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...