perjantai 9. toukokuuta 2014

Finaalin esiintymisjärjestys näyttää loistavalta!

Running order for the Grand Final revealed!

Euroviisufinaalin esiintymisjärjestys julkaistu.. ja tulin siitä aivan mainiolle tuulelle. Esiintymisjärjestys muodostuu niin, että esiintyjät arvotaan ensimmäiselle ja toiselle puoliajalle, ja järjestäjämaalle arvotaan suoraan esiintymisnumero. Muille siis vain se, esiintyvätkö ensimmäisessä puolikkaassa vai toisessa. Järjestävä organisaatio saa sitten nämä puoliajat järjestää tahtomallaan tavalla.

Olisi paljon sanottavaa nyt julkaistusta esiintymisjärjestyksestä, alkuun se riemastunut oivallus mikä ensimmäisenä tuli mieleeni:
Olen lievää rankemmin huvittunut siitä, että ekat kolme esiintyjää ovat Ukraina,    ja Azerbaidzan ja sitten jo seitsemäntenä Armenia. 

Ihan vaan ohimennen mainittuna: joidenkin maiden takia mulla nousee välillä ärtymys, nimiä mainitsematta...  Eräskin maa tilaa ruotsalaisilta hittinikkareilta viisut, ja pyrkii menestykseen hinnalla millä hyvänsä. Lisäksi tuntuu, että tietyt maat pääsevät finaaliin vaikka esiintyjä seisoisi kolme minuuttia päällään lavalla ja piereskelisi... 

Kokonaisuudessaan mukavan näköinen esiintymisjärjestys, aika mukavasti nopeita ja hitaita kappaleita sekoiteltu, ettei tule balladisumaa, jonka aikana kaikki vaipuvat syvään uneen... Suomella mainio esiintymispaikka, 18. (26 finalistia yhteensä). Islannille olisin toivonut vähän myöhempää esiintymispaikkaa, esiintyvät neljäntenä, mutta minkäs teet. Islantia ennen esiintyy Azerbaidzan, joka saa pisteitä vaikka viisu olisi millainen tahansa, mutta Islannin hyväksi on se, että azerien kappale on hitaahko... Sen perään Pollapönkin värikäs riemu on kyllä herättävää! Suomea ennen esiintyy Slovenian huilua soittava laulajatyttö, peruskaunis kappale, mutta hidas ja rauhallinen. Siihen perään rokahtavaa menoa ja kunnon valot, niin tadaa!

Tanskan viisut ovat olleet onnistuneet tähän asti, semifinaalien väliaikaohjelmat ovat olleet hauskoja ja viihdyttäviä, eikä sellaista täyteohjelman tuntuista. Erityisesti olen tykännyt viisuennätysten esittelystä, korkein kampaus, isoimmat olkatoppaukset, pisin laulettu nuotti jne. Toivottavasti finaalin väliaikaohjelma on yhtä mainiota kuin semifinaalien, uskon kyllä, että on. Ihanaa, huomenna edessä vuoden tv-kohokohta, viisufinaali! Sen katsominen on aina yhtä hienoa, hauskaa, juhlavaa, hassua ja valtavaa - valtavaa katsojaluvuiltaankin, ympäri maailman miljoonia ja miljoonia ihmisiä katsoo viisuja. Nyt huomasin semifinaalien katsomisen olevan vielä hienompaa, kun on ollut itse paikan päällä, nähnyt sen kaiken, jotenkin se fiilis on vieläkin mun sisällä ja tekee jopa ruudun läpi katsomisesta huikeampaa. Ha, löysinpä sopivan kohdan käyttää sanaa huikea, tuo yliviljelty sana urheilukilpailuissa sun muissa selostuksissa. Huikea fiilis! Euroviisut! Huomenna Grand Final! Miettikää! Huomenna televisiossa Something better kuin normaalina lauantai-iltana...

Nyt sitten huomista iltaa odotellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...