tiistai 19. toukokuuta 2015

TÄNÄÄN se alkaa! PKN!

Vihdoin on viisuviikko! Jotenkin se taas livahti salakavalasti ajankohtaiseksi, eilen vasta tosiaan tajusin, että heeeiiii tällä viikolla se tapahtuu.

Ja tänään  on suuri päivä, jännittävä päivä. Pitäisi iltavuoro rämpiä läpi, että lopulta on ilta ja ensimmäinen semifinaali. Tänään semissä kisaa Suomi ja Pertti Kurikan Nimipäivät! Meno on ollut mainiota Wienissä tähän astikin, joten pidetään peukkuja ettei se siitä sen laimeammaksi muuttuisikaan! No, asenne on kohdallaan bändillä, kuten Eurovision.tv-sivuston artistiesittelyn lopussa olevasta tiivistelmästä voi nähdä. No, asennetta on oltavakin kun ollaan uranuurtajia, bändi joka tuo ensimmäisenä punkin Euroviisuihin. PKN!! 

Pertti Kurikan Nimipäivien meininkiä Wienissä voi tsekata edellämainitun Eurovision.tv-sivuston videoilta, bändi löytyy sivustolta tag-merkinnällä PKN ja Pertti Kurikan Nimipäivät.

Ja vielä video bändin toisista harjoituksista ja koska kappale on näppärän pituinen, pätkään mahtuu sekä koko kappale, että bändin fiiliksiä.


Ja bändin lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan. Olipa fiksuja kysymyksiä, kuten kysymys kappaleen lyhyydestä (joo joo, viisuhistorian lyhin kappale - vastaus on "punk rock is short". Onko joku teistä kuullut punk-biisiä, joka olisi pituudeltaan 1970-luvun progebändien megabiisien mittainen... Ei. Se olisi väärin. Ni. Ja tuossa kymmenen minuutin paikkeilla oli hurmaava kysymys ja vastaus muista kappaleistaan, kuten Osaa eläimetkin pieree. Suomenkielinen lehdistö selvästi arvosti mittavaa ja yksityiskohtaista vastausta... ja käännös englanniksi oli ytimekäs animals can fart too.


Ja Eurovision Meet & Greet -tilaisuus, ensin esittelyä ja sitten kysymyksiä. Ja missään kohdassahan ei karata aiheesta sivuraiteille. Paljon. No ok, paljon, mutta just näin. Mä olen todella ylpeä edustajistamme. 


Ja ihan sama miten viisuissa käy - tai kuten Mr. Lordi sanoo "turha miettiä miten Pertti Kurikan Nimipäiville käy Euroviisuissa - pikemminkin pitäisi kääntää niin, että miten Euroviisuille käy Pertti Kurikan Nimipäivien jälkeen" 

Kävi miten kävi, suuri voitto on jo se, että PKN on Wienissä viisuissa edustamassa Suomea. Se on upeaa.

TORILLA TAVATAAN!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...