lauantai 16. toukokuuta 2015

Blogihiljaisuus johtuu.. tylsästä viisuvuodesta...

Katselemme tässä Euroviisujen esikatselu-maratonia ja annamme pisteitä kappaleille. Asteikko on 1-10, kun television raadillakin on, ja yleisin pistemäärä meiltä on 2-4. Kuvastaa tämän vuoden viisuja. T-y-l-s-ä-ä.

Joten ei ole ollut paljon kirjoitettavaa. Jospa kiteyttäisin vain linkittämällä ne kappaleet, jotka edes vähän jäävät mieleen - eli eivät ole sitä-samaa balladi-maailmanparannus-kovaa-ja-korkealta -tuulikoneveisuja.

Tietysti Suomi. Ekan semin hitaiden tylsyyksien keskellä Pertti Kurikan Nimipäivät todellakin herättää. Hyvä Suomi, jee! Toivon todella todella todella paljon, että pääsevät finaaliin!! Voi olla, että pärjäävät todella hyvin - tai todella huonosti. Se on ihan planeettojen asemasta sun muusta kiinni. Katsotaan, tiistaina ainakin tuo finaaliasia selviää kun Suomi kisaa ekassa semissä finaalipaikasta. PKN!!!

Sitten on Viro. Ok, on mun suosikkimaita muutenkin, mutta kyllä tänä vuonna on niiiiin ihana viisu. Oon tätä päässäni laulellut jo viikkoja!


Oi, ja myös Iso-Britannian viisuun olen aivan rakastunut. Ihanaa entisajan yökerhomeininkiä ja sellaista... Ok, voitte kertoa, että on mauton ja kitsch, mutta mikäpä viisuissa ei ole. Joten ihan estoitta ja innoissani rakastan tätä!


Ja Ranska. Oi Ranska. Vanhojen aikojen tuulahduksia, iso, komea, ranskankielinen viisu. Voisinko olla hurmaantumatta tähän? No en. Ihan totaalirepsahdus ja rakastuminen heti kun kuulin. Ja tarina. Parannetaan maailma, ei unohdeta mennyttä, mutta mennään eteenpäin. Ihana.


Mitä vielä... No ok. Olkoon hieman klisheinen ja kaikkea, ehkä vähän kitcsh ja sitä sun tätä mutta. Italia. Il Volo, nuorennettu versio Il Divosta? Joka tapauksessa tämä on kiva pläjäys ihan kaikkea sellaista Euroviisu-laulujen suunnittelulistalta poimittua, vähän sitä ja lisää tuota, ja siinä: Grande amore. Tadaa!


Ok. Espanja on sinällään ihan kiva, kun on omalla kielellä ja silleen. Ei mitään suurta. Monella on ihan kivoja.... balladeja. Oikeasti, onko tarkoitus viettää musiikkijuhlaa vai nukuttaa viisukatsojat... En kyllä ymmärrä miten kappaleeseen liittyy kaikki se sekamelska mitä videolla on. Kaaosmeininki on pop.

Ai niin. Meinasin unohtaa rakkaan naapurimaamme, Ruotsin. Måns Zelmerlöw ja Heroes, veikkausfirmojen ykkössuosikiksi veikkaama. Ei ihan kärkikappaleitani, mutta sellainen, minkä vaikka radiosta kuuntelisi vaihtamatta kanavaa (toisin kuin moni muu tämän vuoden viisu, vaihtaisin äkkiä kanavaa siinä pelossa, että nukahtaisin rattiin jos kuuntelisin pidempään). 


Ja mikä oli kotiraatimme kärkikolmikko esikatselun perusteella? No:

1. SUOMI
2. Iso-Britannia
3. Viro

Ehkei ihan se lopputulos, jonka Eurooppa viikon kuluttua äänestää, mutta ei valitettaisi, vaikka olisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...