tiistai 29. huhtikuuta 2014

Eka semifinaali

Viime vuonna semifinaalien ja finaalin esiintymisjärjestyksen päättämiseen tuli muutos, joka kuohutti viisuväkeä aika lailla. Ennen esiintymispaikat arvottiin, nyt arvotaan vain semifinaali ja sen puoliaika (1.semi 1.puoliaika, 1.semi 2.puoliaika, 2.semi 1.puoliaika, 2.semi 2.puoliaika), ja finalistien varmistumisen jälkeen arvotaan finaalin 1.puoliajan ja 2.puoliajan esiintyjät. Järjestävä organisaatio saa sitten valita esiintymisjärjestyksen näiden puoliaikojen sisällä. Oli huolta tuleeko järjestyksen päättämisestä puolueellista, esim. "joissain" maissa tämä voisi olla poliittistakin, inhokkimaa semin ensimmäiseksi. Yritäpä siitä jatkoon, ha! Itse pitäisin enemmän arvonnasta, se olisi varmasti puolueeton juttu. Tätä uutta valintasysteemiä perustellaan sillä, että järjestävä organisaatio voi järjestellä niin, ettei useita samantyyppisiä kappaleita, esim. balladeja, tule montaa peräkkäin. Silti... Ei mun mieleen, mutta no, tän kanssa on elettävä.

Tämän vuoden 1.semifinaali kisataan tiistaina 6.5.2014 ja esiintymisjärjestys on seuraavanlainen:


1. Armenia: Aram MP3 - Not Alone
2. Latvia: Aarzemnieki - Cake To Bake
3. Viro: Tanja - Amazing
4. Ruotsi: Sanna Nielsen - Undo
5. Islanti: Pollapönk - No Prejudice
6. Albania: Hersi - One Night's Anger
7. 
8. Azerbaidzan: Dilara Kazimova - Start A Fire
9. Ukraina: Mariya Yaremchuk - Tick Tock
10. Belgia: Axel Hirsoux - Mother
11. Moldova: Cristina Scarlat - Wild Soul
12. San Marino: Valentina Monetta - Maybe (Forse)
13. Portugal: Suzy - Quero Ser Tua
14. Alankomaat: The Common Linnets - Calm After The Storm
15. Montenegro: Sergej  Ćetković - Moj Svijet
16. Unkari: András Kállay-Saunders - Running


Lisäksi ensimmäisessä semifinaalissa äänestävät suoraan finaaliin menevät maat:
Espanja, Ranska ja Tanska

Joiden edustusbiisit ovat:
Espanja: Ruth Lorenzo - Dancing In the Rain
Ranska: Twin Twin - Moustache
Tanska: Basim - Cliché Love Song

Okei. Jos maailma olisi reilu ja kappaleet menisivät jatkoon (mun maun mukaisten) musiikillisten seikkojen sekä (mun näkemysten mukaisten) poliittisten seikkojen perusteella, olisivat seuraavat 10 finalisteja (satunnaisessa järjestyksessä):
1. Islanti
2. Ruotsi
3. Albania
4. San Marino
5. Alankomaat
6. Viro
7. Montenegro
8. Portugal
9. Latvia
10. Moldova

Islanti on ihana, mun suosikki tästä semistä! Ruotsikin on hyvä, ja Alankomaat (goes country) on mieleinen. Viro periaatteesta, vaikka tämän vuoden viisu ei ole oikein mun tyylistä musiikkia. Latvia on höpsöydessään suloinen, joten jatkoon (vaikka tuskin menee). Montenegro ja Portugal saisivat mennä jatkoon ihan periaatteesta - semifinaalin ainoat, jotka esittävät kappaleensa alkuperäiskielellä. Eikä Montenegron balladi ole hullumpi tuossa balladisarjassa. Joka harvoin on mun juttu, on joitain hitaita viisuja, joista pidän todella, mutta vähän napakampi musa on mun mieleen enemmän. Monet balladit ovat lähinnä "käyn tässä välissä vessassa / jääkaapilla / heittämässä voltteja / lisää mitä haluat" -biisejä. Portugal on sinällään hupaisa, ovat tainneet lainata Irlannin viime vuoden esityksestä nuo rumpalit... Jotenkin he ovat kovin irrallinen osa esitystä. Mut joo, kaikille jotain, lyhyitä hameita ja paidaton rumpali. Reilu meininki, tai jotain.San Marino ei ole niin hyvä kuin viime vuonna, mutta kyllä olisi vähintään reilua, että kolmas kerta toden sanoo ja Valentina pääsisi finaaliin... jos ei, niin ehkä hän tulee taas ensi vuonna... Tai ehkä muutenkin, onkohan San Marinossa muita laulutaitoisia, kun Valentina edustaa ja kolmatta vuotta peräkkäin.

Villi veikkaus on kuitenkin, että finaaliin pääsevät ainakin Armenia, Azerbaidzan,    ja Ukraina...

Ai joo, ja pohdiskeltavaa, rakkaat lukijat... tuleekohan teille sama artisti mieleen Tanskan esiintyjästä kuin mulla? Katselin hetken ja totesin, että tämähän on ihan kuin... kuka? :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...