keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

San Marino & kaikki sen laulajat

San Marino, upeiden laulajien kotimaa. Tai sitten ei. San Marino osallistui viisuihin ensimmäisen kerran 2008 Belgradissa järjestetyissä viisuissa. Tällöin maata edustanut Miodio ja kappale Complice jäi semifinaalin viimeiselle sijalle, aika masentava ensimmäinen kerta. Mun mielestä kappale oli peruskamaa, ei mikään erityisen kiinnostava, muttei mikään kammotuskaan. Perusballadi fiiliksellä vedettynä, kaunis tunnelmapala, seuraavana päivänä kuultuani olin jo unohtanut sen.

Pari seuraavaa vuotta maa olikin viisuista poissa, vuodet 2009 ja 2010. Vuonna 2011 San Marino päätti, että yritetääs uudelleen, ja viisuihin lähetettiin edustajaksi Senit esittämään kappale Stand By. Ei ollut menestys huimaa tälläkään kertaa, viisu jäi semifinaaliin jumiin, ei päässyt finaaliin asti. Tähän kappaleeseen mun mielipide sama kuin edelliseen, sen voi lukea ylempää uudestaan...

Sitten kahden eri esiintyjän jälkeen alkoikin Valentinan aikakausi. Ilmeisesti San Marinossa on hiukka niukalti kansainvälisen tason esiintyjiä (jotka suostuvat esiintymään viisuissa). Ensimmäisen kerran Valentina Monetta edusti San Marinoa viisuissa vuonna 2012 kappaleella The Social Network Song. Kappalehan kertoo itse asiassa Facebookista ja nimikin oli alunperin Facebook Song, mutta viisuissa kun ei saa mainostaa, politisoida, provosoida, jne. joutuivat sammarit vaihtamaan kappaleen nimeä. Oli nimi mikä hyvänsä, kappaleen menestys oli heikko (no ei se kyllä hyvä kappale ollutkaan). Maa ei taaskaan päässyt semifinaalia pidemmälle.

Eipä se heitä pysäyttänyt, vuonna 2013 Valentina Monetta edusti San Marinoa toistamiseen, tällä kertaa hienolla viisubiisillä Crisalide, italiaksi laulettu kappale, jossa on jotain sellaista entisten aikojen suurten viisujen meininkiä. Ja tässä kohden pääsemme tarinan järkyttävään osuuteen, ainakin mun mielestä... Crisalide karsiutui, ei selvinnyt semifinaalista finaaliin. Käytin tuloksen selvittyä Malmö Arenalla sellaista kieltä etten voi sitä tähän kirjoittaa, olin kyllä vahvasti mieltä. Jatkoon meni aivan hillitöntä (itäeuroopan jengin) soopaa, ettei määrää ei rajaa, ja tämä karsiutui. *sensuroitu*

Mitä teki sitten San Marino? Viisuhörhöjen huumorin aihe on ollut Valentina Monettan tyylimuutos, ensin hömpänpömppää, sitten hieno balladi, mitä sitten? Räppiä? Oopperaa? Heviä? Joka vuosi Valentina esittää jotain uutta tyyliä, että katotaas miten seuraavaksi... Mut vitsipä toteutui oikeasti, ylläripylläri, kun selvisi tämän vuoden viisuedustaja: Valentina Monetta! Uuuuuujeah, kolmas kerta jne. Tällä kertaa kappale on kyllä (minun makuuni) huomattavasti tylsempi kuin Crisalide, sellainen "ihan kiva ja nätti" balladi. Ehkä useamman kuuntelun jälkeen saan siitä paremmin kiinni, en vaan vielä kykene ottamaan Valentinalta vastaan sen huonompaa matskua kuin Crisalide, joten voin ihan suoraan sanoa olevani hiukan pettynyt. Tai no aika paljon pettynyt. Ehkä tää tästä ja hiffaan biisin syvimmän olemuksen, tai sitten en. Eli San Marinoa edustaa vuonna 2014 Valentina Monetta kappaleella Maybe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...