torstai 26. huhtikuuta 2018

Euroviisaat 2018 - kolmas jakso


Kolmas jakso Euroviisaita - ja aikamoista huttua mahtuu jaksoon, onneksi sentään jotain mainiotakin.

Traagisinta ja samalla koomisinta taisi olla Kypros - laulaja on Albaniasta, viisuntekijät, koreografi ynnä muut taustajoukot Ruotsista. Miksi tämä olisi Kyprosta edustava viisu? En ihan ymmärrä. Ja jos kerran ostetaan ja tehdään ostoedustus, niin miksei sitten tehdä jotain kiinnostavaa eikä puuduttavaa tylsyyttä. Kysyn vaan. Irlannin nuori Ronan Keating... eiku Ryan O’Shaughnessy on ihan söötti (en ollut yksin tämän mielleyhtymän kanssa, Euroviisaat-vieras Paradise Oskar kommentoi samaa) ja kappale soma ja rauhallinen - mutta niin rauhallineeeeeeeeen...  Australian viisu on sarjaa "ihan kiva". Ihan hyvä ja pirteä laulaja, iloinen laulu ja... siinähän se oli, kiva. San Marino, voi jösses, no ne robotit mitkä videolla tanssivat, olisin voinut ottaa itselleni, ne oli söpöt. Romaniaa edustaa nuori Bonnie Tyler eli mainio ääni, kappale kivasti hiukka poppia rokimpi, kiva kun on muutakin kuin kepeitä höpönpöppöjä ja sellaista.

Tanskan viisun kohdalla aattelin, että jee, viikinkejä lavalla. Sit aattelin, että aika nössöjä viikinkejä lavalla. Vähän hei rouheampaa menoa tähän niin kyl ois wau-juttu. Nyt vähän jää sellaiselle melkein-tasolle. Ei ihan riitä vielä, mutta kyllä tää tämän vuoden lempparikamaa on. Tällaista:



Alankomaat... sieltä tulee taas mainiota kamaa. Common Linnets -duossa vuonna 2014 Calm After The Storm -viisulla hyvällä menestyksellä toiselle sijalle kisaillut Waylon edustaa tänään maata soolona, ja mainiolta kuulostaa. Just sitä mitä kaikkien ennalta-arvattavien balladien sekaan kaipaan. Tämä on tämän vuoden suosikkejani, mikä ei todennäköisesti yllätä ketään, joka on blogiani lukenut - innostun aina kun on jotain rokimpaa, jotain tykimpää, jotain ei-balladimpaa. Tässä sitä on. Kattokaa nyt jos epäilette mua:


Moldova! Moldova on ollut niin monta kertaa mainio, etten osannut muuta sieltä odottaakaan. Omaa väriä, kaikenlaista hauskaa maustetta, iloisuutta, tämä ilahduttaa mua! Napatkaa tekin päiväänne hymyä ja aurinkoa:


Ring-a-ding-girl'in pisteet - Euroviisaat 2018 jakso 5:

Euroviisaat jakavat ohjelmassa pisteitä 1-10, ok, luovun tämän ohjelman kommentoinnissa viisupisteytyksestä ja toimin saman mallin mukaan. Mutta itsepäisenä viisuhörhönä pidän sen linjan, että annan vain kerran samat pisteet, eli kerran kymppi, kerran ysi jne. Taaskin hellyin sen verran etten kelleen antanut ykköstä (voi miten kiltti olen).
  1. piste:
  2. pistettä: 
  3. pistettä: Kypros:Eleni Foureira – Fuego 
  4. pistettä: San Marino: Jessika feat. Jenifer Brening - Who We Are
  5. pistettä: Irlanti: Ryan O’Shaughnessy – Together 
  6. pistettä: Romania: The Humans - Goodbye
  7. pistettä: Australia: Jessica Mauboy - We Got Love
  8. pistettä: Moldova: DoReDo - My Lucky Day 
  9. pistettä: Tanska: Rasmussen - Higher Ground
  10. pistettä: Alankomaat: Waylon - Outlaw in ’Em

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...