sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Euroviisaat 2018 - toka jakso




Toinen jakso Euroviisaista, musiikkia on laidasta laitaan oopperasta rokimpaan, tylsyydestä huimaan intensiivisyyteen.

Varautukaa hämmästykseen, järkytykseen ja historialliseen tapahtumaan: Tänä vuonna nähdään semmoinen ihme, etten kannata Viroa viisuissa henkeen ja vereen. Ok, oopperalaulajansa on taitava ja kappale varmaan hieno, mutta ei vaan kolise nyt. Olen samaa mieltä tämän Euroviisaiden jakson vieraan Erica Backin, itsekin oopperalaulaja, kanssa: "Det kan funka hur bra som helst men jag måste säga att de är oftast den här, alttså låten, som är oftast så jättedålig". Eli usein laulu ei tee oikeutta laulajalle. Kuten tässä viisussa mokataan asioita: Elinalla on upea korkea ääni, hän pystyy laulamaan kauniisti ja puhtaasti korkealta - ja sitten laulu lähtee niin matalalta, ettei ääni edes pysty toimimaan vaikuttavasti.. Ja ihan omaa kommentointiani: tylsä, tämä tarvitsisi vähän jotain potkua, oikeaa orkesterisaundia eikä jotain syntetisaattori-playback-meininkiä, vaikka viron kieltä! Ja viisun pitäisi olla laulajalle sovitettu tai laulajan viisuun sovitettu, ettei tule tuollaisia ongelmia ettei laulajan ääniala ja viisu kohtaa sataprosenttisesti. Ei minkäänlaista HEJA!-fiilistä tullut tästä mulle.

Tsekkaa jos et usko:



Sitten Tsekin wannabe-JustinTimberlake, jolla ihan ei paukut riitä... Okei, svengiä on ja niinpäinpois, mutta vähän tykimpää pitäisi olla. Tää on sellainen light-funk-babyface-viisu, ja itse haluaisin vähän vakuuttavampaa... Tämän alkuperäissanoitus-versiota kuunnellessani mietin onko tänä vuonna erityisen paljon kirosanoja. Olen muutaman viisun ei-vielä-ESC-siistityssä versiossa kuullut manailuja, kuten tässä tää ”But steady plenty motherf**kers wanna eat my spaghetti”. Tua noin että mitä? Viisuihin laulajan on pitänyt vähän siistiä suutaan ja somistaa sanoitusta, kiroilu on kielletty Euroviisuissa. Nyttemmin poika uhkuu itseluottamusta sanoin ”But steady plenty of these beauties wanna eat my spaghetti”. Eikä uhoa enää ”Quit sweet talking me now baby I don't give a f**k” vaan kiukku on jo laimennut, ”Quit sweet talking me now baby I don't give a damn”. Tämä varmaan siksi, kun syytteet heilaa kohtaan ovat kenties lieventyneet. Nimittäin sen sijaan, että hän räyhäisi vielä ”You should've thought about me before you f**ked him at the club”  hän moittii ”You should have thought about me back when I was your man”. Jep. Kaikella sitä yritetään saada mediahuomiota ennen varsinaista viisuskabaa, vaikka sitten hävyttömillä sanoituksilla. Ei tämä huono ole, ihan mukava poppis, kun ei ajatella miten idioottimaista miehistä uhoa sanoitus on ja miten vähän kappaleen sovitus ja muu toteutus tätä uhoa tukee. Kevytversio jostain, mikä voisi kolista mulle.





Tämän jakson suosikki on ihan kotiinpäin vetoa ja itsekehua, kävi miten kävi. Tuli voitto tai tappio tai keskivertotulos, niin pitäähän sitä omia kannattaa! Ja hyvähän tämä on, ei sillä, melko laskelmoidusti tehty menestyshakuisuudessaan, mutta tarttuva ja napakka viisu, tykkään. Eli näillä mennään, Saara Aalto ja Monsters:



Tämän jakson viisuista Itävalta osui ja upposi ihan kunnolla mulle. Nyt on nimittäin laadukasta kamaa! Laulajan ääni on sellainen, mistä tykkään, kappale hiukan liian balladipoljentoinen, mutta onneksi siinä on sopivaa potkua, joka kolisee mulle. Stydi, napakka, ja laatua niin laulajan tasossa kuin viisusovituksen ja videon tuotannossa. Ei mitään turhaa tai epäuskottavaa. Tämä on yksi tämän vuoden suosikeistani, hei mitä ihmettä, mulla on jo muutama suosikki, jotka ovat balladeja. Tämä vuosi jää historiankirjoihin siis useammallakin osa-alueella Virosta balladeihin....



Euroviisaat jakavat ohjelmassa pisteitä 1-10, ok, luovun tämän ohjelman kommentoinnissa viisupisteytyksessä ja toimin saman mallin mukaan. Mutta itsepäisenä viisuhörhönä pidän sen linjan, että annan vain kerran samat pisteet, eli kerran kymppi, kerran ysi jne. Kun kappaleita oli vain kahdeksan, hellyin sen verran etten kelleen antanut ykköstä (voi miten kiltti olen). Joo ja kahden parhaan jälkeen jätin pistevälin seuraaviin, olivat kuitenkin ihan eri kategoriaa nämä kaksi tämänkin jakson suosikkiani kuin muut kuusi viisua. 

Ring-a-ding-girl'in pisteet - Euroviisaat 2018 jakso 2:
  1. piste: 
  2. pistettä: Armenia: Sevak Khanagyan - Qami 
  3. pistettä: Kroatia: Franka - Crazy 
  4. pistettä: Viro: Elina Nechayeva - La Forza
  5. pistettä: Makedonia: Eye Cue - Lost and found
  6. pistettä: Kreikka: Giánna Terzí - Óneiró mou 
  7. pistettä: Sveitsi: Zibbz - Stones 
  8. pistettä: 
  9. pistettä: Itävalta: CesárSampson - Nobody But You
  10. pistettä: Suomi: Saara Aalto - Monsters 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...