perjantai 17. toukokuuta 2013

Perjantaipäivää Malmössä

Huom! Tämä teksti on julkaistu 02/14, poimin sen Facebookista, tuolloin tätä blogia ei ollut
 
DingDong-päivitys! Aamukahvit juotu, perhosia hiuksissa, paidassa, laukussa koristeena... Jutellaan miten mahtava ilta eilen oli, tosiaan toteutui viisujen slogan "we are one". Areena täynnä hyvää fiilistä, ei taistelu-kilpailu-henkeä vaan sellainen iloinen yhteishenki, kaikki hurrasivat lempikappaleilleen, oli maa mikä hyvänsä. Ei ollut hampaat irvessä "me voitetaan noi" -fiilistä, vaan kaikki hihkuivat toisilleen, esiintyjille, kannattajat tsemppasivat toisiaan käytävillä ja ravintoloissa, oli aivan mahtava tunnelma. Tapahtuman jälkeenkin väki purkautui areenalta hyväntuulisena pois, vain naurua ja laulua.

Nyt Malmöön tutustumaan, ensin Gustav Adolfs torg, johon on rakennettu on Eurovision Village tapahtumineen, kiertelyä vanhassa kaupungissa ja Folkets Parkiin, jossa viisutapahtumaa ja kahviloita ja kaikkea. Ehkä tarkenee, äsken aamulla oli lämpötila +21. Jopa jäsen J höpöttää, hymyilee ja intoilee viisuista. Ehkä Ruotsin ilmastossa on joku tällainen syy? Ja jäsen P on ihan yhtä tohkeissaan kuin minä, eli ollaan tyynen hillittyjä ja rauhallisia...

Hieman myöhemmin perjantaina...

Nyt on nähty Malmöä, ihastuttava kaupunki. Jännä juttu, eipä ikinä olisi tullut mieleen "matkustetaanpa Malmöön" jos eivät viisut olisi tänne tulleet. Nyt tultiin ja täällähän on vallan mainiota. Kaiken viisuhumun keskellä paikalliset ovat ystävällisiä ja kaikki väki niin iloista. Ehkä viisuilijat vaan ovat hyväntuulista sakkia? Sekopäisiä hupsuja hyväntuulisia hörhöjä?

Käytiin vanhassa kaupungissa, oli kivaa ja aurinkoista, syötiin, otettiin drinkit, nautittiin ihan KESÄSTÄ. Kateltiin mitä viisutapahtumaa Gustav Adolfs torilla on, ja sitten kiepsautettiin bussilla vähän toiseen suuntaan Folkets Parkiin. Just nyt ei ollut viisutapahtumia meneillään, tai no Moriskanissa oli Tea Party, mutta ei jaksettu osallistua vaan paineltiin tänne lomakotiin huilaamaan ennen iltaa. Tea Party siis konsepti, joka on kehitetty New Yorkissa, musiikkipitoinen iltapäivätapahtuma, jonka aloittivat New Yorkissa asuvat viisufanit.

Olen yllättänyt itseni puhumalla ruotsia kaikille, sisulla vaikka menisi miten mönkään, oon vielä naureskellut päälle, että päätin yrittää puhua ruotsia, oon pahoillani jos tässä ei ole mitään tolkkua. Ja kaikista se on ollut vaan hauskaa ja olen tullut ymmärretyksi. Jättebra!

Nyt pieni huili ja sitten Hyllieen, eli sinne kaupunginosaan missä Arena on. Malmö Arenan viereen valmistui syksyllä jättimäinen ostoskeskus Emporia, siis ihan Arenan vieressä, vain tien yli... Joten mennään vähän katselemaan Emporiaa ja siitä suoraan Arenalla. Tänään ei ole varsinaisesti kisaa, joten on hauska vaan katsella esityksiä. Tänään viisukisaajat esittävät kappaleensa täysin kuin huomisessa finaalissa, koko homma vedetään läpi samalla tavalla, ja tästä kenraaliharjoituksesta kansainväliset viisutuomaristot antavat pisteensä, jotka vaikuttavat 50% tulokseen. Eli tänään taas DingDong-vermeet päälle ja dingdongailemaan. Juu, semmoinen verbi on olemassa, dingdongailu, päätin just.

Että aurinkoa ja paljon paljon dingdongia täältä Malmöstä, tack och adjö, tää ottaa päiväunet. Jäsen P lepäilee (kera miniläppärin) ja jäsen J loikoilee parvekkeella, sisällä on kuulemma liian kuuma. Veikkaan, että parvekkeellakin hiukka hiki tulee...


 Malmön kaupunkia




Kello laskee aikaa viisufinaalin alkuun


Viisujen symboli, perhoset, näkyivät Malmössä kaikkialla





  Folkets Park



Västra hamnen -kaupunginosassa on Scania Parken -puisto,
oli jo toukokuussa suosittu piknik- ja uimapaikka

Kyllä, se on juuri SE silta Scania Parkenista katsottuna

Turning Torso, pohjoismaiden korkein asuinrakennus

Meidän lomakoti
Vuokrasimme lomakodin Wimdu-vuokraussysteemin kautta.
Olimme erittäin tyytyväisiä, asunto keskellä Malmöä, hyvät yhteydet tapahtumapaikalle,
ja hintakin holtittoman matala. Voisin kokeilla Wimdua uudelleenkin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...