perjantai 10. toukokuuta 2013

Kuusi päivää matkaan

Huom! Tämä on 02/14 julkaistu teksti, jonka poimin Facebookista, silloin tätä blogia ei vielä ollut.

6 päivää
Alkaa jo olla täpinää. Vaihdoimme lennosta majoitusta, löysimmekin kivan asunnon Malmön keskustasta, malmölaiset "karkaavat" viisuja ja vuokraavat asuntojaan viisumatkailijoille. Meidän vuokraemäntämme Maria on hurmaava, eläkkeellä oleva rehtori, jonka kanssa ollaan meilailtu ja hän on laittanut hyviä vinkkejä mm. paikallislippujen ostoon (busseista ei saa ostettua kertalippuja), junalipun ostoon (Skånetrafikin automaatista saa halvemmalla junalipun lentokentältä Malmöön kuin tiskiltä) jne. Eli nyt sitten meillä on 80 neliön parvekkeellinen kaksio Malmön keskustassa ja vielä halvemmalla kuin alkuperäinen varauksemme. 

Alkuperäisen varauksen kanssa olikin ongelmia ja stressiä, oli sovittu, että viestitellään tuloajat ja muut pari viikkoa ennen matkaa. Mutta kas kummaa, alkuperäisen varauksemme omistaja ei ollut kuuteen päivään mitenkään tavoitettavissa, ei sähköpostitse ei puhelimitse. Asunnon löydyttyä peruinkin varauksen, ettemme olisi ensi torstaina Malmössä vailla yösijaa... No, vaikkei omistaja ollut tavoitettavissa, peruuttamani huoneet olivatkin kaksi tuntia peruutukseni jälkeen nettivarausjärjestelmässä varattavissa. Hinta toki eri, olisimme maksaneet kahdesta huoneesta yhteensä 330 euroa kolmelta yöltä (varasin pari kuukautta ennen kuin viisut päätettiin pitää Malmössä). Nyt hinta on 350 euroa kolmelta yöltä - per huone. Eli 330 e -> 700 e. Jos tykkäisi salaliittoteorioista, voisi päätellä miksi omistaja ei vastannut meileihini tai puheluihini kuuteen päivään... 

Mutta parempi näin, kun ilmestyi tämä uusi vaihtoehto, eli Marian ihana kämppä, ei harmittanut yhtään tehdä äkillistä liikettä näin lähellä reissua, en harkinnut hetkeäkään. Äkkiä vaan varaus kehiin ja vanha pois. Jep.

Jos joku on joskus Malmöön menossa, voin yksityisviestillä varoittaa mihin EI kannata mennä.
Mutta mitä noita negatiivisia miettimään, tilanne hoidettu ja edessä aivan hurmaava viisumatka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...