perjantai 4. maaliskuuta 2016

Viisupuntari 2016 vol.1

Nyt on jo yli puolet viisuista julkaistu, joten pienimuotoinen viisupuntari fiilispohjalta ois kohdallaan. Vielä ei ole kaikista viisuista sellaista otetta, että voisi sen tarkemmin analysoida ja pisteyttää, mutta jonkinlainen viiden kärki... satunnaisessa järjestyksessä, ehkä. Osa kappaleista on hyviä, osassa on vaan joku jippo, miksi jäänyt mieleen joskus yksitoikkoistenkin viisujen listalta.


  • Saksa / Jamie-Lee Kriewitz: Ghost - Tämän varmaan jo arvaa jos on lukenut blogia lähiaikoina. Pidän niin kovasti Jamie-Leen tyylistä ja äänestä, jotain lumoavaa hänessä on. Kappale ei itsessään ollut muutamalla ensikuuntelulla erityisen järisyttävä, jonkun muun esittämänä voisi mennä mulla ohi, mutta tätä pysähdyin nyt kuuntelemaan urakalla.

  • Kypros / Minus One: Alter Ego - Astetta rokimpaa, kaljuja miehiä, ulkomusiikillisesti ihan pätevää menoa. Joten kärkikappaleita tänä vuonna, vaikka kertosäkeessä hyvin lähtenyt rock-pojento vähän lässähtääkin viisuhumpaksi. Rokrok. 

  • Georgia / Young Georgian Lolitaz: Midnight Gold - Jo periaatteesta täytyy laittaa kärkijoukkoihin, kun on laitettu rokimpaa musiikkia jatkuvana virtana tulvivien balladien joukkoon. Tykkään saundista.

  • Albania / Eneda Tarifa: Përrallë - Mikähän on albaanimuusikoihin iskenyt, kun ovat viime vuosina tehneet mun mieleistä musiikkia? Varsinkin nämä videot Kengesin festivaaleilta ovat loistavia, iso orkesteri, taustabändi, sovitukset, jep, toimii. Ja hei, pitäkää esityskieli Tukholmassakin! (Muokkaus 17.4.: okei, kieleksi vaihtui englanti ja sovitus lässähti... tämä putosi pois viispuntarini kärjestä, moimoi... ei näin.)

  • Itävalta / Zoë: Loin d'ici - Ok, ehkä hieman jumputtava ja niin päin pois, mutta ekaksikin jee, ranskaksi, ja toiseksi... on tää edes kerran sijoitettava mun viisupuntariin tänä keväänä. Nimittäin nyt putoilee söpöyspisteitä ja sellaista, douze points söpöilystä ja kukkien määrästä ja sellaisesta. Ihq!


Kappaleet siis satunnaisessa järjestyksessä, tänään näin, huomenna voisi olla ehkä toisin (ja varmaan kevään mittaan muuttuukin, kun uusia edustusbiisejä julkaistaan ja tehokuuntelulla jo julkaistutkin kuulostavat pikkuhiljaa mikä paremmalta, mikä tylsemmältä). Sinällään helppo valita neljä, loput ovat sitten tasaisempia keskenään. Laitoin kuitenkin top4 sijaan viisi viisua, koska halusin tuon Zoën kukkasöpöilyn mukaan. 

Vielä vähän keskiverto-fiilis, ei huippuvuosi viisuilussa (kuten esim. 2010 oli, ihan parhaita vuosia koskaan), eikä tylsin. Ja lisää tulossa! Puntaroikaa tekin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...