keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Eesti Laul 2016

Viime lauantaina kisattiin Eesti laul -finaali, mainio kisa ja viihdeohjelma olikin! Juontajina olivat Ott Sepp ja Märt Avandi, mainio juontajapoppoo kyllä. Jutut naurattivat, oli hilpeä tunnelma. Pääsivätpä juontajat myös esittelemään kuinka tehdään voittava Euroviisu, kun tuunasivat hieman Viron viime vuoden viisua Goodbye to Yesterday: Märt ja Otto näitäsid ette, milline on üks toeliselt võidukas eurolugu (artikkelissa video).

Suomi oli myös edustettuna illan aikana: laulaja Isaac Elliot oli tuomariston jäsenenä antamassa pisteitä ja esitti kappaleensa No One Else. Napakasti kiljuivat hälle virolaistytötkin. Juontajat tahtoivat ottaa selfien Isaac Elliotin kanssa, ja kovasti kehottivat häntä laittamaan kuvan nettiin, kun kerran juontajatkin julkkiksia ovat, "I almost won Oscar", kehuskeli Märt Avandi. (Märt on pääosassa Miekkailija-elokuvassa, ja elokuva oli lähellä päästä Oscar-ehdokkaaksi, valittiin 9 elokuvan short-listalle, josta viisi vieraskielisen elokuvan = lue ei-yhdysvaltalaisen elokuvan ehdokasta valittiin, tämä selitykseksi) Isaac Elliot koki kuitenkin parhaaksi paeta paikalle, ja juontajat huutelivat perään, että laita se kuva nettiin! Run, Forrest, run! Ja minä taas hihittelin.

 Illan aikana nähtiin muitakin esityksiä, valtavasti aplodeja keräsivät Maarja-Liis Ilus ja Ivo Linna esittäessään Viron vuoden 1996 viisunsa Kaelakee hääl, viisu sijoittui aikanaan Euroviisuissa viidenneksi. Niin että sanokaa mulle, ettei suomeksi lauletulla viisulla voi pärjätä, jos kerran virolaiset ovat sijoittuneet viroksi mm. viidenneksi (Kaelakee hääl, 1996), kahdesti kuudenneksi (Rändajad, 2009 ja Kuula, 2012), kahdeksanneksi (Keelatud maa, 1997).

Katsoin kisan Keskimmäisen, 12v, kanssa. Hän valikoi tähän blogikirjoitukseen liitettävät viisuehdokkaat, joista paras oli mielestään Cartoon feat. Kristel Aaslaid - Immortality. Laulajatar oli hurmaavan pirteä ja tsemppasi kaikkia muitakin Green Roomissa, ja puku oli hieno, Keskimmäinen ihaili sitä erityisesti.

Toinen on myös naislaulaja, jolla on hieno puku. Ja eritoten hieno kappaleen nimi. Tämä, kuten Cartoon feat. Kristel Aaslaid pääsivät superfinaaliin, Jüri Pootsmannin Play oli kolmas superfinalisti. Eli Keskimmäisen toinen valinta on Laura - Supersonic.

Kolmas valinta on sitten tietysti kolmas superfinalisti ja kappale, joka voitti kisan. Viron tämän vuoden viisu on siis Jüri Pootsmann - Play. Viisua on ollut tekemässä mm. Stig Rästa... Rästahan oli Viron viime vuoden viisun esittäneen duon toinen jäsen. Rästalla on nyt oikein viisubuumi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...