sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ennenaikaista informaatiota UMK:sta

Tällä viikolla uutisoitiin UMK-kilpailijoiden ja kappaleiden nimien vuotaneen julkisuuteen ennen aikojaan, yhden kappaleenkin, jota nyt uhkaa hylkäys.

Lueskelin listaa, ja aika lailla tuntematonta sakkia kaikki olivat. Mietin miksi näin, onhan se kiva kun uutta musiikkia löytyy MUTTA. Monessa muussa maassa valikoituu edustajaksi omassa maassaan tai kansainvälisestikin tunnettu artisti / yhtye, Suomessa panostetaan tuntemattomien heittämistä miljoonayleisön eteen. Ehkei ihan paras vaihtoehto... Uusien esiintyjien löytäminen tietysti hyvä, mutta halutaanko sitten enemmän löytää uusia kykyjä VAI menestyä viisuissa. Vai onko UMK-formaatin luojilla niin vahva usko siihen, että löytyy jotain kansainvälisesti niin uutta ja innovatiivista ja häikäisevää, että sillä kertalaakista voitetaan viisut?

Kadehdin naapurimaita (siis etelä- ja länsinaapuria) karsintojensa vuoksi. Eesti Laul on laaja valikoima virolaista musiikkia, tänä vuonna mukana kaikenlaisia esiintyjiä ja kappaleita popista kansanmusiikkiin, tunnettuja ja vähemmän tunnettuja artisteja. Ruotsin Melodifestivalen on legenda, suurinpiirtein isompi juttu Ruotsissa kuin itse viisut. Melodifestivalen-karsintakiertue on monen viikonlopun turnee maan isoimmilla areenoilla, ja mukana maan kuuluisimpia esiintyjiä uusien ja tuntemattomampien lisäksi. Mukana on myös esiintyjiä eri puolilta Eurooppaa, mm. muutama vuosi sitten mainion hauska juontajien ja Jedwardin yhteisveto Lipstick-biisistä. Tai viisulegenda Carolan Främling vuonna 2013 Melodifestivalen-finaalissa Friends Arenalla. Melodifestivalenin koosta kertoo jo se, että MD-finaali pidettiin Friends Arenalla, joka vetää konserttiyleisöä maksimissaan 65 000 henkilöä ja itse Euroviisut pidettiin Malmö Arenalla, jonka maksimi on konserttitapahtumissa 15 500 henkilöä. No, Malmö Arena oli vähän pieni, mutta tunnelmallinen, siellähän sitä oltiin tokassa semissä ja finaali-iltana, ding dong. Olisi kyllä komiaa joskus käydä katsomassa Melodifestivalenin meininkiäkin...

Mutta hups, aiheena oli UMK ja eksyin Viron kautta Ruotsiin, miten tässä aina käy näin.

Tuosta UMK:n paljastuneesta artisti/biisilistasta mulla ei ole erityisemmin sanottavaa, lähinnä että ketä nuo ovat? Jään odottelemaan kappaleiden esittelyä, jospa siellä on jotain helmiä... toivoa voi... Mutta olisi kyllä komeaa, jos listalta pompannut tuttu nimi pääsisi edustamaan, nimittäin Pertti Kurikan Nimipäivät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...