keskiviikko 14. tammikuuta 2015

D on tietysti DING DONG!!

Ding dong.

Siihen vähän laulua soittoa kauniita vaatteita hulmuavia helmoja tuulikoneita välkkyviä valoja säihkyviä ilotulituksia ja tadaa, siinä on teille Euroviisut.

Ding dong. 

Laula ding-dong, maailma näyttää aurinkoiselta ja ihmiset iloisilta ja hymyileviltä. Musiikki tuo iloa, iloinen asenne tuo lisää iloa, ding dong! Onkohan tuolle ding dong -asenteelle mitään "oikeaa" sanaa? Ei sen kyllä väliä, kyllä iloinen "DING DONG" selventää hyvin mistä on kyse.

Ding ja dong ja ding-a-dong oli jo kauan ennen vuotta 2013, Suomen Kristaa ja Team Ding Dongia, dingelidong on viisujen perimmäistä olemusta. Jo vuonna 1975 ding dong voitti viisut, kun Alankomaiden neljännen (ja toistaiseksi viimeisimmän) voiton viisuista toi yhtye Teach-In kappaleellaan Ding-a-dong. Mietin vuoden 2013 viisuamme ja Kristaa, joka on sanonut haaveilleensa lapsesta asti edustavansa Suomea Euroviisuissa - ja lopulta edusti Suomea Euroviisuissa. Onkohan hän lapsena kuunnellut tätä voittobiisiä, ja kasvanut ding dong -elämänkatsomukseen... "There will be no sorrow when you sing tomorrow and you walk along with your ding-dang-dong..."


Tietysti jo tuota ennen oli ding dong... Kun dingelidongataan takaisinpäin ajassa vuoteen 1962, Luxemburgissa järjestettyihin viisuihin, löydetään jaetulle neljännelle sijalle sijoittunut Iso-Britannian Ronnie Carrollin esittämä Ring-a-ding girl. Tässä kappaleessa päästiin naimisiinkin, ring-ding-a-ding-a-ding ding ding all the bells were ringin', ja niinhän sitä vuonna 2013 Krista ja Team Ding Dong hääkelloista haaveilivat...

Tämähän selittää teille samantien blogini nimen. Tai johan se on tuolla yläpalkissa linkitetyllä sivulla selitetty, mutta jaksan toistaa asioita loputtomiin (jos ne liittyvät viisuihin, tiettyihin fantasiakirjoihin tai tv-ohjelmiin), joten annan palaa. Mietin mikä sopisi viisuaiheisen blogin nimeksi, ja mieleen tuli ding dong. Nimessä olisi ehdottomasti oltava just sopivasti dingelidongia.

En kuitenkaan halunnut ihan noin modernia ding dongia kuin vuosimalli 2013, joten perehdyin tähän ding dongin historiaan. Ja tässä se oli! Minä! Ring-a-ding girl! Nimen keksiminen blogille oli siis helpompaa kuin monesti mainittu heinänteko - se oli helppoa kuin ding dong! Tämäkin ding dong on viisuilua hyväntuulisimmillaan - höpsöä, kepeää kuin hattarahaituva, ilomieltä



Vuonna 2013 viisumaailmaan sitten singahti ding-dong-dingeli-dong Krista ja Team Ding Dong, siinä oli ding-dong -fiilis kohdallaan! Koko se kuvio oli ihan hulvaton juttu, sai ihmiset hyvälle tuulelle ja ding-dong -mielelle, ilomieltä ja riemua singahteli kaikille. Olimme kyllä juuri sopivana vuonna paikan päällä itse, niin iloisina ihmiset huutelivat meille ding dong ja tsemppasivat kun kuljimme kaupungilla Suomen liput käsilaukuissa Ding ja Dong -paidoissamme. Se vaan oli sellainen aurinkoinen, iloinen juttu. "And the world looks sunny, everyone is funny when they sing a song that goes ding-dang-dong..."

Malmössä sai olla ylpeä suomalaisuudestaan oman viisuedustajan vuoksi, se oli mahtavaa. Ok, menestys ei ollut mieletön, finaalin loppupäässä, mutta se iloinen meininki, minkä Team Ding Dong sai aikaan, oli kyllä menestystä!



Ehkä tähän ding dong -lausahdukseen kiteytyy se, mikä viisuissa on jäsen J:n mielestä outoa... Se kun paikan päällä kaikki ovat hilpeitä, kehuvat toistensa kappaleita, juhlivat yhdessä eri maiden kappaleiden menestystä tai tsemppaavat ei-menestyneitä, että mitä ihmettä, teillähän oli aivan loistava biisi. Jäsen J pohti, että tämähän on kilpailu, tässä pitäisi taistella veren maku suussa oman viisun puolesta, ja tylyttää muita, hei me voittoon... mut nää vaan kehuu toisiaan ja on kuin ei mitään kilpailuviettiä olisi kenelläkään. Ehkä suurimmalla osalla viisuilijoista se kilpailuvietti on toissijaista, ja ensisijaista on (ja nyt kaikki osaa tän jo sanoo yhdessä): DING DONG!


Siispä: Unohtakaa mitä Carpenters väittää, unohtakaa "every sha-la-la-la, every wo-o-wo-o" ja jopa "every shing-a-ling-a-ling". Viisuissa jyrää (ja viimeistään nyt kaikki sanoo yhteen ääneen): DING DONG!

Ding ja Dong Malmössa 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...