tiistai 14. marraskuuta 2023

Malta karsii ja se on "ihan ok"

 MALTA


Maltalla ollaan myös hyvässä vauhdissa viisuasioissa. Tämän viikon perjantaina siellä kisataan jo neljäs (ja viimeinen) MESC 2024 -semifinaali. Varsinaista finaalia joudutaan sitten odottelemaankin tovi, tammikuuhun, finaalin päivämäärää ei ole vielä julkaistu.  

Maltan ekan semin tiivistelmästä voi todeta esimerkiksi, että ei  toimi kyllä meininki Kurt Callejalla tällä kertaa, ja aika lailla koko semifinaali on semmoinen, että voisi olla  mistä tahansa maasta miltä tahansa vuodelta. Vähän heilutin varpaita musiikin tahdiin viimeisen esiintyjän kohdalla,  Dominic Cinin Bewsa. Ehkä olen sekopäisen työpäivän jälkeen vähän ylikriittinen, pitäisi keksiä jotain positiivista! No jospa tokasta semistä...

No, tokassa semissäkin luotettiin perinteisiin juttuihin, kuten hyvin tunteikkaaseen dramaattisuuteen, kovaa ja korkealta ja sydänverellä. Mutta oli seassa kaikenlaista, mikä piti hereillä tämmöisessä työnjälkeisessä alkuillan horroksessakin. Yritän vimmatusti poimia jonkun mainion biisin ja kommentoida sitä, mutta no... hypätään kolmos-semiin!

Maltan kolmannessa semissä oli yhtä jos toistakin. Tämä oli näistä kolmesta mielenkiintoisin, ja löysin muutamia ihan kivoja viisutyrkkyjä biisejä. Vielä perjantaina neljäs semi, sitten kaikista esityksistä valitaan yleisö- ja juryäänien perusteella 12 tammikuun  finaaliin. 

Malta, jospa neljäs semi olisi sellainen "jippii" kun tähän asti ollut vain "ihan ok". Neljännessä näyttää olevan aiemmin Maltan karsintoihin osallistuneita, kuten Miriana Conte (vuoden 2022 finalisti), Greta Tude (vuoden 2022 kisaaja), Matt Blxck (vuoden 2023 finalisti) ja Ryan Hili (vuoden 2023 kisaaja), enkä kommentoi sen kummemmin onko hyvä tai huono asia... Malta luottaa vahvasti tosi-tv-formaateissa pärjänneisiin laulajiin, nytkin mukana edellä mainittu Ryan Hili, joka voitti vuoden 2021 X Factor Maltan ja saman kisan kakkonen, ainakin X Factor -esiintymisten perusteella mielenkiintoinen nuori artisti Lisa  Gauci, hälle hyvä biisi ja tadaa! Tosin biisinsä nimi Breathe lupailee jotain tunteella laulettua hidastelua, mutta saa nähdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...