lauantai 13. helmikuuta 2016

Helmi-maaliskuun urakat - superlauantait

Huhhei, superlauantait taas menossa. Mulla on tällä hetkellä neljä eri ikkunaa auki selaimessa: yhdessä UMK:n toinen semifinaali, toisessa Eesti Laul -kisan ensimmäinen semifinaali, kolmannessa San Remon finaali ja neljännessä Melodifestivalenin toinen osakilpailu. Eli Suomen, Viron, Italian ja Ruotsin karsinnat seurannassa, ja moni muu kyllä menee ohi. Noissakin on perässä pysyminen!

Tänään on siis sellainen superlauantai, jolloin kisataan semifinaaleja Suomessa, Ruotsissa, Ukrainassa, Unkarissa, Liettuassa, Virossa sekä Islannissa ja finaalit tänään Sveitsissä, Italiassa ja Tanskassa. Huhhei! Eniten mieleen tänään Viro (ei mikään yllätys) ja Italia.

Kiireistä on viisufanin elämä helmi-maaliskuussa! Hyvä ettei tule perhekriisiä, kun olen niin hyvää seuraa, kuulokkeet korvilla pompin ohjelmasta toiseen. Jos ei olis Eesti Laul menossa, ja Melodifestivalenilla tänään Krista Siegfrids karsimassa, en varmaan näin tarkkaan seuraisi, vain UMK:n... Mutta kun nyt tähän ryhtyy niin ryhtyy sitten holtittomalla innolla.

Justiinsa meni Krista tämän illan kisassa eteenpäin, pudottivat juuri kaksi pois... Jännää. Ja Virossa oli äsken hauskaa musiikkia... teksti alkaa "kuula... déjà-vu.." ja vielä "vaata... déjà-vu..." Ehhehee. Todellakin déjà-vu tuli, vuodelta 2012. Oi, Ott! Mutta ei tuo kappale sitä tasoa ollut, olipa vain hassu yksityiskohta.

UMK:ssa jatkoon meni tänään Mikael Saari (ei mikään yllätys, kun on jo edelliseltä kerralta yksi viisukatsojien suosikeista, tuli toiseksi karsinnassa kun Krista voitti Marry Me -viisulla), Annica ja Kimmo (Kimmo oli UMK:ssa viime vuonnakin, Angelo de Nile -esiintyjänimellä) sekä Cristal Snow.

Eli vauhtia ja seuraamista riittää... Ehkäpä jossain välissä kurkkaan Sveitsiin, olen viime vuosina tykännyt viisuistaan, ja heillä karsinta loppuu vasta 23 jälkeen... Ja taidan keittää lisää teetä, niin on kisakatsomon juomatarjoilu kohdallaan. Flunssainen olo, niin kisajuomana c-vitamiiniporetabletti vedessä ja teetä. Virolaista "külmetüstee"-yrttiteetä, vilustumiseen.

Erityismaininta Italialle: aiemmin tätä blogia lukeneet varmaan ovat huomanneet mun olevan innoissani omalla kielellä lauletuista viisuista. San Remon finaalissa kappaleet ovat olleetkin pääosin omalla kielellä. Tosin täytyy ajatella sillä varauksella, että joskus vaihtavat esittämiskielen sitten viisuihin englanniksi... Onneksi eivät aina, Italia kuulostaa hienolta laulettuna. En tiedä miten paljon innostuisin saksaksi lauletuista kappaleista, no, silloin innostumisen hoitaisi viisutiimissä suuri Saksa-fani jäsen J.

Näillä mennään! Ensi lauantaina on kyllä hankala tilanne, kun iltavuoro loppuu 21.30, ja silloin on jo UMK loppu jne... No, aina ei voi voittaa, ei edes joka viisukarsinnassa. Ai että olen vitsikäs! Nyt sitä teetä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...