lauantai 7. toukokuuta 2016

Viides harjoituspäivä Tukholmassa

Viidentenä harjoituspäivänä Tukholmassa lavalla kävivät ensimmäisen semifinaalin kaikki 18 kisaajaa sekä kaksi suoraan finaaliin menijää, Ranska ja Espanja. Kuusi maatahan pääsee suoraan finaaliin, ns. BIG5, eli viisi viisujen suurinta rahoittajamaata ja isäntämaa.

Tässä tiivistelmävideossa keskitytään Ranskaan ja Espanjaan, viisutiimin jäsen P on tainnut hieman ihastua Ranskan Amiriin, joten hän varmasti on tyytyväinen tästä.

Ranskan Amirin haastattelu backstagella - onpa hyväntuulinen hemmo! 

Ranskan Amirin lavaharjoitukset ja kommentti kappaleestaan. Ranskalla ei ole turhia krumeluureja näköjään lavashow'ssa, mies ja laulu ja näillä mennään. Mut mikäpä siinä, kun sekä mies että laulu ovat mainiot. Itse oisin kyllä voinut kuunnella tän laulun kokonaan ranskaksi, nyt on sekä ranskaa että englantia. 

Bosnia-Hertsegovinan tiimillä näköjään piikkilanka-aita erottaa rakastavaiset - kunnes räppäri paukahtaa lavalle ja sit sellistikin riehaantuu. Tai jotain. Tästä tykkään kyllä, itsepäisen itsepintaisesti kun tsemppaan omalla kielellä laulettuja, ootte ehkä huomanneet mun muutaman kerran maininneen asiasta. Oon miettinyt tykkäisinkö tästä englanniksi laulettuna näin paljon, enkä osaa sanoa. Tjaah. Todennäköisesti en, mutta sitten tämä olisikin ihan eri viisu. 


Montenegron toinen lavaharjoitus. Oon joskus miettinyt erityisesti rock-bändien kohdalla, miten onnistuvat eläytymään tosissaan tilanteeseen, kun soitto ei tule livenä. Viisusääntöjen mukaan kun musiikki ei voi olla livenä soitettua, vaikka esiintyjä itse välttämättä haluaisi. Tämä sääntö tuli voimaan vuonna 2004:
"In 2004, all live music was banned; even artists on stage were not allowed to play their instruments live, even if they explicitly voiced their wish to do so. This live music prohibition is still in place."
Sinällään ymmärrettävää, voisi kuvitella kisan kestävän holtittoman pitkään, jos joka esiintyjälle viritettäisiin kaikki varustelut. Voin silti kuvitella tämän tuntuvan vähän hassulta joidenkin mielestä.

Viron Jüri Pootsmann on kyllä kerta kerralta lavalla itsevarmempi ja parempi. Kun oon katsonut esiintymistään Viron karsinnoista asti, oon huomannut miten hän jotenkin kehittyy kerta kerralta. Ja nyt tämä toinen lavaharjoitus on ihan loistava, hyvä Jüri! Heja heja!

Kyproksen Minus One on kyllä tänä vuonna yksi mun suosikeista, top kympin kärkisijoilla. Jotenkin tykkään tästä kokonaisuutena, viisu ja bändin meininki. En tiedä mitä tekevät tälle kappaleelle, mutta miten tuo kertosäe kuulosti rokimmalta ekassa harjoituksessa, vai oliko mun korvat vaan jollain toisella kuuntelumodella sitä katsoessa... Tää finaaliin, kiitos.

Sitten aurinkoa päivään! Alankomaiden viisu on tänä vuonna aivan hurmaava, ja koko esitys. Ihan kuin hupsahtaisi jonnekin 1960-luvulle kun sitä katsoo. Autenttisuutta lisää lyhyehköt housunlahkeet ja kitaran pitäminen korkealla, liki kainalossa. Tästä tulee niin hyvälle tuulelle aina. 

No nyt! Kreikan toiset lavaharjoitukset, ja hyvältä näyttää ja kuulostaa! Kansallisia mausteitakin on sopivasti, ja vaatteet päällä, ajattelin ensin, ei vesirajahametta. Sitten katsoin loppuun asti... Äänestä huomaa kyllä, että sali on yleisöstä tyhjä, viisutiimin jäsen J:kin kommentoi, että aika raju kaiku.

Suomi sitten... Hyvä meininki, ja silleen. En kyllä ole ihan varma tykkäänkö tuosta Sandhjan esiintymisasusta, mut hei, taas Minna Parikan puputennarit, eri väriset kuin edellisissä harjoituksissa. Niin söpöt! Jep, keskityn olennaiseen, mulla on sellainen taito. 

Paras viimeiseksi. Itävällan Zoë viisulla Loin d'ici. Sanoin just viisutiimin jäsen J:lle, että on viisun oltava hyvä, kun suurinpiirtein sadannella kuuntelukerralla tulee kylmät väreet ja liikutuksen kyyneleitä meinaa tirahtaa silmäkulmiin kun on niin kaunista. En tiedä mikä tässä on, mutta tää vaan kolahtaa mulle aivan holtittoman kovaa. Ja tuo lavashow on niin mun mieleen, ei mitään hulinaa ja hälinää vaan tuo ihan taustavideo ja laulaja joka osaa laulaa, se kun ei aina näissä mittelöissä ole edustajan olennaisin taito... Tämä on ihana ihana ihana ja tämän on vaan ihan pakko mennä finaaliin. Mä käsken. Ni.

Ja huomenna lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...