lauantai 23. tammikuuta 2021

Go, Go_A!

 Ukrainaa edustaa tänä vuonna viisuissa yhtye Go_A kappaleella ШУМ eli Šum. Ekalla kuulemalla olin kiinnostuneen hämmentynyt, ja oli kuunneltava jokunen kerta uudestaan. Viisun esittäjä on ukrainalainen elektrofolk-yhtye, ja biisissä tosiaan on paljon "kansallisia mausteita". Eli oletettavissa oli, että tykkäisin, oli tyyli mitä vain. Laulamista omalla kielellä ja etnomeininkiä, niin ehkäpä esiintyjä  voisi seistä päällään lavalla ja mölistä epämääräisiä kolme minuuttia ja olisin, että JEE!

Go_A olisi ollut viime vuonnakin Ukrainan viisuedustaja kappaleellaan Соловей, Solovei, eli Ukraina päätyi samaan kuin osa maista: viime vuonna valittu viisuedustaja edustaa tänäkin vuonna, uudella kappaleella. Olen nyt vähän vertaillut viime vuoden ja tämän vuoden viisua, en ole vielä päätynyt selkeään ratkaisuun kummasta tykkään enemmän. Kumpikin kelpaa mulle kyllä mainiosti, pidän siitä kun kaiken maasta toiseen samanlaisen perushutun seassa on tällaisia. Ukrainalla on silloin tällöin varsinaisia helmiä viisubiiseinään, välillä taas hömpänpömppää, joka unohtuu heti kuulemisen jälkeen. Tämä ei unohdu.

**** 


Videossa toisena oikealla olevan tyypin tanssista tuli mieleen, että kun yhdistäisi hänet ja Liettuan vuoden 2006 esiintyjän, LT Unitedin, sekopäisen tanssimiehen, tulisi komea performanssi!

Jos kiinnostaa vertailla viisuja, tässä myös Go_A:n viime vuoden biisi:


Ja kun Ukrainaan päästiin, voiko jättää tietyn viisulegendan mainitsematta? Jos mietitään mikä on asia, jonka kovin moni muistaa viisuista, vaikkei niitä edes seuraa? No kukapa muu kuin Verka Serduchka ja legendaarinen Dancing Lasha Tumbai Helsingin viisuissa vuonna 2007. Mutta! En linkitäkään sitä tähän, vaan tämän vuoden viisuedustajan Go_A:n cover-version. Sillä tokihan erinomaiset kappaleet kestävät myös coveroinnin, tai jotain sellaista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...