lauantai 7. helmikuuta 2015

Uuden Musiikin Kilpailu - karsinta 1

Tänään nähtiin Uuden Musiikin Kilpailun tämän vuoden ensimmäinen karsinta. Mukana olivat:



Ohjelmasta itsestään: UMK:n formaatti on ollut hiukan jäykkä tuomareineen, vaikka kiinnostavat tuomarit olleet mukana jne. Kuitenkin olen - ihan muutamankin kerran - kaivannut kovaan ääneen viihteellisempää juttua (ei mainita tässä sitä mikä mainittiin UMK-lähetyksen alussa... alkaa M:llä ja tapahtuu Ruotsissa). Nyt selkeästi yritettiin yleisölle hauskempaa katselukokemusta, ja ihan kiinnostavalta vaikutti. Ainakin itse viihdyin. Hauskimpia juttuja olivat kohtaamiset backstagella, kun esiintyjä / esiintyjät kävelivät käytäviä lavalle.

Ainakin nyt tuotiin selkeästi esiin miksi kilpailu järjestetään, tai siis se viisutausta. Vielä viime vuonnakin joillekin tuttavilleni oli uusi asia, että UMK = Suomen Euroviisukarsinta. Nyt sitä ei voinut välttyä huomaamasta, hyvä niin. Sitä olen kaivannut enemmän näkyväksi tuossa formaatissa. Normi-viisukliseet tuotiin esiin ja huumoria oli. Ihan jees. Katsotaan mitä tästä kehittyy, ainakin parempaan suuntaan mennään. Tai sanotaanko: enemmän mun makuun mennään. Eli parempaan, kun se tässä blogissa sanotaan koska - lainaan tässä Marko Paanalaa joka sanoi ohjelmastaan näin - tämä on mun blogi niin silloin se on niin, jos on eri mieltä niin tehkää oma blogi. Haha. Jotain semmoista. Luulen, että moni muukin on tyytyväinen viihdyttävämpään suuntaan kääntämisestä. Levyraati arvioituomaristoineen on sitten erikseen.

Esityksiin... Olivat ihan kivoja. Siis sellaisia ihan kivoja eikä kuitenkaan kolahtanut ihan kauheasti. Mun mieleen olivat eniten Pihka ja myrsky sekä tietysti Pertti Kurikan Nimipäivät. Jännitystä taisi olla jonkin verran, laulajilla erityisesti - tai laulajilla sen helpoiten huomaa - muttei haitannut kyllä pahemmin. Ehkä yksi kappale vähän lässähti esityksen vuoksi siitä, mitä odotin videon perusteella, muttei mitenkään pahasti. Jäi vähän etäiseksi.

Lopputulos oli ja ei ollut yllätys. Kuudesta esityksestä valittiin kolme finaaliin, joka on kolmen viikon kuluttua. Yhteensä finalisteja on yhdeksän, vielä kaksi karsintaa jäljellä. Finaaliin pääsi, kuten odotinkin, Pertti Kurikan Nimipäivät ja Satin Circus oli myös aika lailla odotettavissa, söpöjä poikia joilla on jo jonkin verran faneja = äänestäjiä. Kolmas finalisti oli sitten hieman yllättävä, Norlan El Misinario. Ei huono, en sitä tarkoita, en vaan odottanut juuri sen kappaleen olevan kolmas finalisti. Ehkä en ala tekemään rahasta viisuveikkauksia tai voi tulla pahasti takkiin. Tänään siis finaaliin valittiin seuraavat:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...