maanantai 27. helmikuuta 2023

Niinkuin cha cha cha mä oon tulossa!

 Se on sitten meilläkin nyt viisu! Lauantaina kisattiin Uuden Musiikin Kilpailu, ja oli kyllä mainio taso kisassa. Jokainen seitsemästä biisistä oli niin hyvä, että olisin kestänyt sen valinnan edustusbiisiksi. Toki ennakkoon arvelin, että Käärijä voittaa, ja arvelin, että hyvä niin. Ja näinhän siinä kävi, vielä ylivoimainen voitto, erityisesti yleisöäänissä. Tulos oli:

Käärijä 539

Portion Boys 152

Keira 133

Robin Packalen 109

Kuumaa 107

Lxandra 70

Benjamin 66

Aika pitkälti sama järjestys kuin omani. Käärijä oli jotain niin omaa juttuaan, että ansaitsi kyllä voiton. Ja olen ihan riemuissani: Suomi lähtee edustamaan suomeksi! Ei tätä voi selittää, tämä pitää nähdä ja kuulla:


Portion Boys oli livenä niin päällekäyvän railakas ja hyväntuulinen, että huomasin hoilaavani mukana. Olkoon monen mielestä ihan junttia meininkiä, mutta tämä on kyllä ihan hulvaton ja saa mut hyvälle tuulelle! Ja tarttuu, huomaan usein hoilaavani tätä itsekseni. Hups! Kyllä! Ja aina hymyilyttää!


Keira oli soma pop-prinsessa, ja kappale ihan mainio, hiukan napakampi esitys niin ois ollut vielä parempi, mutta tykkään kyllä. Keirasta varmaan kuullaan vielä, tämähän oli vasta eka tämmöinen isompi juttunsa The Voice of Finlandin jälkeen. Hänen menestyksensä oli juuri sitä uutta musiikkia, jota kisan nimikin etsii! Jotkut somessa ovat kommentoineet asua ja toivoneet jotain muuta, itse pidin asusta, kampauksesta ja ihan kokonaisuudesata: Keira on nuori nainen, 2005 syntynyt, ei hänelle mitään täti-lookia tai jotain syöjätär-meininkiä olisi voinut stailatakaan. Tuo poppis-prinsessa-tyyli oli just ihana! 


Robin taas oli esityksessään taitava ja hurmaava, itse asiassa kävi kuten toivoin, eli esitys sai biisin vähän paranemaan, oli niin onnistunut. Mietin kyllä, että ehkä tämä olisi omiaan Melodifestivalenille... Siellähän tämän tyylinen on kuumaa tavaraa, tiedättehän, sellaista Benjamin Ingrosso -meininkiä. Robin oli varma ja esitys näytti hyvältä, hyvän tuulen tarttuvaa musaa.


Kuumaa oli onnistunut sekä biisissä että esityksessä, ihan hiukan enemmän sitä kertomaansa vauhdikasta Ferraria ehkä ois toivonut, mutta oli kyllä hyvän näköinen show, ne taustaseinän jutut erityisesti. Kuumaa oli monen tutun suosikki, enkä ihmettele, toimiva esitys ja biisi. 


Lxandra... kaunista ja taitavaa, ei sinällään mitään vikaa - muuta kuin että on balladi, ja oon aika vaikea tapaus balladien suhteen. Tyyliin "balladi on hyvä jos sen esittää Ott Lepland ja sen nimi on Kuula".  Joten tämä vähän jäi mulla muiden varjoon, ainoana balladina. 


Benjaminin puku ja esityskin tansseineen meni ok, mutta laulu jätti kyllä vähän toivomisen varaa... Biisihän on rattoisa jumputus pikkutuhmalla meiningillä, mutta ihan ei noussut niin kiihkeäksi meininki kuin sanoma oli, kun laulu oli osin... No ois voinut olla parempaa. Ei esitys huono ollut, mutta tänä vuonna taso on tosiaan ihan hurja, piti kaiken osua kohdilleen noustakseen "taivaaseen ja sit ylöspäin". Mut hei tuo punainen asu on kyllä wau!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juries, may I have your votes, please...